657
657

Appelsiinirisotto

6 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

2 pientä sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 appelsiini
1 sitruuna
500 g porkkanaa
1 litra vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
loraus oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
ripaus mustapippuria (ja suolaa)
tuoretta persiljaa tms. hienonnettuna

Jaa resepti

Ohje

  1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Viipaloi sipuli ja 2 valkosipulinkynttä. Raasta 2 kynttä sekä appelsiininkuori hienoksi raasteeksi. Purista appelsiinin ja sitruunan mehu.
  2. Pese porkkanat ja kuutioi pieneksi. Höyrytä ne kypsiksi (n. 10 min) kerroskattilassa, jossa pohjalla on litra vettä. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella kulhossa. Liuota keitinveteen liemikuutio ja jätä odottamaan.
  3. Lämmitä paistinpannussa öljy. Kuullota sipulia ja viipaloitua valkosipulia hetki. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Pidä lämpö suht matalana ja käytä sekoittamiseen nuolijaa. Kaada sitrusmehut joukkoon ja imeytä.
  4. Kääntele porkkanasose mukaan sekä vähän kasvislientä. Jatka hiljalleen liemen lisäämistä pienissä erissä, ja imeyttele nuolijalla sekoitellen. Loppuvaiheessa lisää appelsiininkuori ja valkosipuliraaste.
  5. Risotto on valmis kun kaikki liemi on imeytynyt ja purutuntuma on hieman al dente. Mausta pippurilla, tarvittaessa suolalla sekä halutessasi tuoreilla yrteillä.

Resepti on tuunattu Maku-lehden appelsiini-kurpitsarisotosta numerosta 1/2023.

Vinkki! Korvaa osa porkkanoista muilla kasviksilla kuten parsakaalilla. Syyssesonkina voi käyttää vaikkapa uunipaahdettua myskikurpitsaa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Elit
Piristystä mutta silti tuhtia vatsantäytettä syksyn pimeneviin iltoihin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään