Huli huli -kana

3 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

Proteiini
600 g Kanan paistileikettä
Marinadi
0,5 dl Fariinisokeria
0,5 dl Soijakastiketta (16,9 %)
0,25 dl Pirkan riisiviinietikkaa
0,5 dl Ketsuppia
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Paprikajauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
2 tl Inkivääriraastetta
Enemmän mausteita?
1 tl Sipulijauhetta
0,5 tl Cayennepippuria
0,5 tl Savupaprikajauhetta

Jaa resepti

Ohje

1 tl = 3,33 ml. 95 reseptiä kasassa. 

Rasvainen kanan paistileike on yksi grillikauden kirkkaimmista tähdistä. Tällä kertaa se maustettiin tomaattisella teriyaki-kastikkeella. Jos haluat vahvempia makuja, kokeile esimerkiksi piri piri -marinadia. 

Kuori inkivääri lusikalla ja raasta se niin hienoksi kuin mahdollista. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Säästä neljäsosa kastikkeesta sivelyyn ja viimeistelyyn. 

Aseta leikkeet vuokaan ja valuta 3/4 marinadista joukkoon. Kelmua päälle ja jääkaappiin maustumaan. Kannattaa pitää "yön yli" eli kahdeksan tuntia, mutta neljäkin riittää.

Kanoja voi käännellä marinoinnin puolivälissä. Vuokaa ei ole pakko käyttää - iso minigrip-pussi toimii vähintään yhtä hyvin. 

Anna proteiinin levätä huoneenlämmössä puoli tuntia ennen kypsentämistä. Grillasin yhteensä vartin ajan. Käännä leikkeet puolivälissä. Sivelin soosia kanojen pintaan pari kertaa paiston aikana. 

Veli nosti valmiin proteiinin lautaselle ja sivelin pintaan vielä viimeiset kastikkeet. Anna vetäytyä viidestä kymmeneen minuuttiin. 

Tarjoile kana grillatun ananaksen seurana. Ohuet lohkot voidellaan öljyllä ja maustetaan kevyesti suolalla sekä mustapippurilla tai chilijauheella. Tuore lime- tai sitruunamehu viimeistelee herkullisen lisukkeen. 

Jos kana ja ananas ei riitä, keitä pöytään vielä jasmiiniriisiä. Haluat annoksiin enemmän väriä? Ripottele päälle kevätsipulia. 

Jos olisin lisännyt marinadiin ananasmehua, olisi kastikkeesta tullut liian ohutta. En käyttänyt myöskään tuoretta valkosipulia, koska se olisi muuttunut grillissä kitkeräksi. 

Voit halutessasi laittaa marinadiin enemmän mausteita. Sipulijauhe, cayenne ja savupaprika toimivat tässäkin. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään