Habanerosiivet

2 annosta

Raaka-aineet

Proteiini
800 g Atrian kanansiipiä naturel
Marinadi
Habanero
80 g Limen mehu (0,3 dl)
1 rkl Worcesterkastiketta
0,25 dl Soijakastiketta (16,9 %)
1 rkl Rypsiöljyä
2 rkl Suomalaista hunajaa
2 tl Sipulijauhetta
2 tl Paprikajauhetta
2 tl Meiran curryjauhetta
1 tl Suolaa
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Rouhittua mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml.

Toinen siipireseptini. Ensimmäinen eli korealaiset kanansiivet kannattaa valmistaa samalla tavalla kuin tässä - kasaan keitetty marinadi sivellään siipien päälle paiston puolivälissä. 

Yhdistä habanero, limemehu ja worcesterkastike blenderissä. Valuta syvälle lautaselle. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Laita kanansiivet vahvaan ja isoon pakastuspussiin. 

Marinadi perässä ja pussi sopivaan solmuun. Puristele niin kauan, että kastike on täydellisen tasaisesti siivissä. 

Kahdeksan tunnin marinointi jääkaapissa. Käänsin ja puristelin pussia hellästi kolme kertaa marinoinnin aikana eli kahden tunnin välein. 

Ota huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Vartin kohdalla uuni 250 asteeseen. Pelti, leivinarkki, jokaiselle siivelle oma tila, nahkapuoli ylöspäin. Kaadoin pussin pohjalla olevan marinadin talteen pieneen kattilaan. 

Puoli tuntia kellossa ja uuni halutussa lämpötilassa - kana keskitasolle. Heti kun sain proteiinin uuniin, laitoin pienen kattilan levylle ja lämmön täysille. Kun alkoi poreilemaan, laskin keskilämmölle. Keitin hetken välillä sekoittaen ja siirsin sivuun. Lopputuloksena paksu kastike.

Otin siivet uunista 12 minuutin kohdalla ja sivelin marinadin niiden pintaan. Takaisin uuniin. 23 minuuttia - kana pois uunista. Annoin jäähtyä kymmenen minuutin ajan. 

Erittäin tulista, umamirikasta, keskimausteista. Hunajan makeus, sitruksen hapokkuus ja siipien rasva pehmentävät habaneron poltetta. Koukuttavaa syötävää!

Reseptin mausteseosta kannattaa kokeilla myös paistileikkeissä ja grillata kauniissa ulkoilmassa. Mangosalaattia kaveriksi. 

Habaneron tilalla voi käyttää muutakin, esimerkiksi thaichiliä. Yksi habanero = kolme thaichiliä. 

Curryjauheissa on eroja. Jos käytät Pirkan curryjauhetta, laita 2,5 tl. Jos Xtran -> 3 tl. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään