Lasagnea tanelin tapaan

4 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

jauhelihaa
lasagnelevyjä
juustoa
mausteita
vettä
dippi

Jaa resepti

Ohje

Hei taas. 

ESIVALMISTELUT

Esivalmisteluina käydään kaupassa ja ostetaan tarvikkeet. Avataan olut. Valkosipulit kuoritaan ja pilkotaan mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Valkosipulia ei kannata säästellä, koska lämmittäessä niistä häviää makua. Esivalmisteluna on hyvä myös laittaa kuppiin iso lusikallinen hellmanssin majoneesia ja murennella sekaan 1/3-1/4 osa aurajuustokolmiosta sekaan. Tällä seoksella saa sopivan vahvan dipin, jossa aura myös maistuu jonkun verran. Sama dippi sopii myös hampurilaisiin. Dippi maustumaan jääkaappiin odottelelemaan että ruoka on valmis. Uuni myös pääälle kiertoilmalle 170 asteeseen.

 

JAUHELIHAKASTIKE

Aletaan paistaa jauhelihaa. Jauhelihaksi valikoitui tällä kertaa atrian naudan jauheliha 10%. Jauhelihan ollessa 3/4 valmista voi sekaan laittaa valkosipulit, jotta ne ei paahdu liikaa. Tämän jälkeen sekaan vettä, olutta, tomaattipyrettä(vajaat 130g tuubi muttia), soijakastiketta, lihafondi ja niitä mausteita mistä pitää. Punaviinikin tähän kävisi mutta puolta pulloa ei raaski suomen hinnoilla ruuan tekoon käyttää.

Pannun saa laittaa melko täyteen nestettä, jonka jälkeen systeemi saa hautua rauhassa puolisen tuntia hiljalleen höyryten ja kuplien jotta maut tasaantuu. Nestettä saa kuitenkin jäädä melko paljon, jotta tuotos on märempää kasausvaiheessa.

 

KASAUS

Uunivuokaan aluksi muutama kauha kastiketta pohjalle ja päälle lasagnelevyjä. Tätä toistetaan niin kauan kunnes täytteet on loppu. Vuuan ei kannata olla liian täysi, koska lasagnelevyilläkin on muiden pastojen tavoin tapana turvota. Lisäksi lopussa lisätään juustoraastetta. Juustokastiketta tähän ei tule mutta juustoa tulee.

Olen aina ihmetellyt sitä että kuka helevetti lämmittää kattilassa voita, maitoa ja laittaa sekaan miedon makuista raastettua juustoa sulamaan 1/4 - 1/5 osan nesteen määrästä. Tuommoinen ei maistu juustolta.

Kun jauhelihakastikkeessa on jo paljon nestettä voi kerrosten väliin laittaa pelkästään sitä + juustoraastetta, juustosiivuja tai jotain helposti sulavaa juustonmakuista asiaa.

Tällä kertaa kerrosten väliin meni purkillinen (250g) koskenlaskija ruoka dippi voimakasta. Kasatessa aina lusikallinen sinne tänne niin syödessä voi tulla iloinen juustopitoinen sattuma suuhun. se kyllä leviää sulaessa aika hyvin ympäriinsä joten ei ole väliä mihin päin sitä levittää.

Viimeksi tuli höyläiltyä väliin allerummi+keisarinna yhistelmää. kerran meni pussillinen halpaa sinihomejuustoa (en suosittele kun liian vahva maku) ja kerran vuohenjuustopötkylä paloiteltuna(toimii). Nyt oli kuitenkin nyt eikä ennen ja mentiin koskenlaskijalla. 

 

PAISTO.

Ruoka laitetaan uuniin. Päällisin pintalevy jää tässä vaiheessa paljaaksi. Uunissa olon aikana pintalevyä voi käydä painamassa pari kertaa alaspäin jos se meinaa kuivua liikaa pinnasta, jotta se nesteytyy. arviolta puolessa välissä noin 25min jälkeen tuotos otetaan uunista ja pintaan laitetaan pussillinen (180g) juustoraastetta ja melkein 2d purkillinen kermaa.

Sitten ruoka saa muhia vielä toisen puoliajan uunissa. Tällä tekniikalla pinnan juusto ei tummu ja kovetu liikaa. Ruoka otetaan uunista pois siinä kohtaan kun se näyttää hyvältä ja arvellaan olevan valmista. Läpiväkyvä vuoka on hyvä, kun siinä näkee nesteen määrän ja sen kupliiko sisuskalut. Jos vuuassa ei tapahdu kuplintaa, on lopputulos luultavasti kuivaa.

 

LOPPUSANAT

Paiston jälkeen ruoka saa vetäytyä vielä foliossa vähintään puoli tuntia, jotta täytteet eivät lähde valumaan annospalaa leikatessa. Valmiin annoksen päälle ripotellaan koristeeksi ruohosipulia ja esivalmisteluvaiheessa tehtyä aurajuustodippiä.

Hyvää ruokaa taas kerran, joka on vielä tuoretta parempaa seuraavana päivänä mikrotettuna kun maut ovat tasaantuneet entisestään jääkaapissa vietetyn yön aikana.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Nachot masan tapaan
  • 4 1 Lasagnea isolle porukalle
  • 1 2 Broilervuoka lasagnen tapaan
  • 3 0 Mac and cheese masan tapaan
  • 1 0 Lasagnea aurajuustokastikkeella
  • 3 2 Munakas Tapion tapaan

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään