8 049
8 049

Munakas Tapion tapaan

Raaka-aineet

3 kpl kanamunia
1/2 kourallista punaista paprikaa
1 kourallinen juustoa
1 tippa tabascoa tai jotain muuta tulista maustetta(esim. cajun tai chili)
1 kourallista kinkkua, meetwurstimakkaraa, kanaa tai kalkkunaa
1/2 kourallista viipaloituja herkkusieniä
öljyä

Jaa resepti

Ohje

Riko munat kulhoon ja lisää loraus vettä. Sekoita niin,että kananmunien rakenne rikkoontuu ja ripottele joukkoon hieman suolaa ja valitsemaasi tulista maustetta. Jos käytät meetwurstmakkaraa älä laita suolaa.

Pilko ainekset.

Laita paistinpannulle oljyä niin, että pannulle muodostuu pieniä pisaroita. Kuumenna pannu todella kuumaksi. Kaada munakasseos pannulle, mutta älä sekoita. Pienennä lämpöä. Levitä juusto koko munakkaan alueelle. Laita kaikki muut ainekset munakkaan toiselle puolikkaalle.

Paista vielä hetki ja käännä toinen puolikas toisen päälle. Anna olla vielä hetki liedellä ennenkuin nostat munakkaan lautaselle.

Ideana tässä on, että pannu on kuuma ja pinnasta tulee ruskea ja siinä on kuuman öljyn tekemiä kuvioita. Tämä vaikuttaa myös makuun.

Käsien koko on vaihteleva ja siksi määrät ovat viitteellisiä. Täytyy itse arvioida kunka paljon munakkaan puoliskolle mahtuu. Huom. tarkoitus on laittaa vain yhtä perusainetta kerrallaan, esim kinkkumunakas, kanamunakas jne.

Kuvat aamuhamärissä ilman salamaa eivät onnistuneet ihan nappiin.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

maitzo
Ystämme Tapio Floridassa teki meille tälläisiä munakkaita joka aamu. Hänellä oli menossa hiilihydraatiton dietti ja sen johdosta aamun ruoka oli tälläinen tuhti munakas. Tällä pärjäsi sitten golfkentällä pitkälle iltapäivään.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään