Herkkupötkylä linnuille.

20 annosta 6 - 12 h

Raaka-aineet

n.3 dl Kookosrasvaa,laardia,suolaamatonta voita.1dl~90g
0-1 dl Rypsiöljyä
n.1 Iitra Maapähkinäruohe/auringonkukansiemensiemenseosta.50/50.
1-3 dl Kaurajauhoja

Jaa resepti

Ohje

  1. Ensin tarvitset muotin johon valmis seos laitetaan.Esim. halkaistu(mattoveitsi tms.)75mm:n viemäriputki.Kuvan putki 600mmpitkä.
  2. Laita rasva(t) liedelle kattilaan(2-3L).Kun rasva on sulanut,lisää muut aineet ja sekoita.Jos käytät rypsiölyä,menee kuiva-aineita vastaavasti enemmän.Jauhoja on sopivasti,kun irtonaista rasvaa ei enää lillu kattilan pohjalla.Tarvittava jauhon määrä riippuu käytetystä rasvasta.
  3. Jäähdytä seosta jonkin aikaa kylmällä levyllä.Kun seos on jäähtynyt,lusikoi seos putkeen välillä putkea varovasti reunoja kopistellen(tiivistys).Jos rasvaa valuu paljon putken saumoista,on jauhoja liian vähän tai seos ei ole jäähtynyt kunnolla.Jos taas lopputulos on huokoista höttöä,eikä irtoa putkesta,on jauhoja liikaa.
  4. Kun putki on täynnä,laita se kylmään.
  5. Kun seos on kunnolla jämähtänyt,ota tulppa pois putkesta.Levitä putkea auki taltalla tai puukolla jolloin jämähtänyt pötkylä valuu ulos ja siitä on helppo murtaa halutun kokoisia palasia suoraan pakastepussiin ja pakkaseen.Pötkylä tulee helpommin ulos putkesta,jos putkea valelee kuumalla vedellä.Näillä raaka-ainemäärillä ilman rypsiöljyä tulee noin putkellinen herkkupötkylää.🙂
  6. Käytön jälkeen putki on helppo putsata tarkoitusta varten hankitulla WC-harjalla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 14 1 Raikas perunasalaatti
  • 2 0 Valkosipuli-riisipiirakat
  • 1 0 Avokadomajoneesi
  • 2 0 Lehtitaikina, kaikkeen valmistukseen
  • 12 1 Munattomat ja vehnättömät kaurakeksit
  • 21 0 Helppo suklaakakku

Kommentit

Omg_Gj.
Kuuman rasvan kanssa kannatta olla varovainen.Rypsiöljyn tarkoitus on pehmetää pötkylää kovilla pakkasilla joten sen suhteellinen määrä riippuu vallitsevasta ulkolämpötilasta.Rasvat myös kovettuvat pakkasessa eri tavoilla joten aivan pikkupakkasilla(alle-10°) rypsiöljyn voi jättää rasvasta riipuen kokonaan pois.Lisäksi sen käytöstä lintujen ruokana olen lukenut monenlaisia mielipiteitä joten sitä kannatta laittaa niin vähän kuin mahdollista.Laardin käyttöä on lähes mahdoton perustella millään tavalla näinä aikoina.Uskon kuitenkin vakaasti sellaisten aikojen vielä koittavan jolloin se on hyväsyttyä tai jopa suotavaa.Laardi on näistä rasvoista kaikesta huolimatta sekä ominaisuuksiltaan että lintujen mielestä(omat havainnot) paras.Rasvaiset työvälineet ja astiat kannatta pyyhkiä paperilla ennen pesua.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään