Appelsiiniset katkaravut 4.12.2022

Reseptiä katsottu 633 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 6 - 12 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
jättikatkaravun pyrstöjä
appelsiinin kuoriraaste+mehu
hyvää, makusi mukaista öljyä
jalapeñoja /chiliä makusi mukaan
pala kanelia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohjeet

Itselläni oli valmiiksi kuorittuja ja puhdistettuja pakasterapuja. Otin ne hyvissä ajoin sulamaan. Kun katkat sulaneita, sekoitin marinaadin keskenään. Pesin appelsiinin kuoren hyvin tiskiaineella ja huolellinen pesu ja kuivaus jonka jälkeen raastoin noin puolikkaan marinadia varten. Puristin appelsiinin mehuksi, laitoin puolikkaan mehun marinadiin, toisen mehuosan drinkkiini. Ja koska hävikkiä vältetään, käytin vielä nämä kuoretkin punaviinikastikkeeseeni makua antamaan.

Jalapeñoja laitoin puolikkaan verran pienehköstä, ihan vain makua tuomaan, mietoja olivat, tähän voi käyttää mitä haluaa tai vaikka kuivattua oman makunsa mukaan. Mursin palasen kanelia, suositus on että se kannattaa paahtaa kuivalla pannulla ennen marinadia, itse älysin vasta jälkikäteen. Mutta makua toi vaikkei paahdettukaan. Määrän kanssa saa myös olla tarkkana ettei mene överiksi.  Suolaa ja mustapippuria sekä haluamaansa öljyä ja marinadi on valmis, ravut sinne ja tunniksi, pariksi makustumaan.

Pannu kuumaksi, hieman voita ja sitten katkat pannuun, itse lopsautin paiston jälkeen koko marinadin vielä makua tuomaan ravuille. 

Meillä nämä menivät tarjolle surf'n turf tyylisesti pihvin & punaviinikastikkeen kanssa ja tuo appelsiini sekä kaneli olivat yhdistävä tekijä kastikkeeseen. 


Kommentit

Taskuvenus
Talteen nyt tämäkin resepti että muistan kokeilla uudestaan tuon kanelin paahtamisen ja isommalla määrällä, ei paljon -muistutus itselleni!