Täytetty rouheinen kinkkufocaccia

6 annosta

Raaka-aineet

7 dl rouheista sämpyläjauhoa
1 ps kuivahiivaa
3,5 dl vettä
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä (paistonkestävää)
1/2 dl oliiviöljyä (paistonkestävää)
2 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunamehua
1/2 tl juustokuminaa (jauhettua)
1/4 dl oliiviöljyä (paistonkestävää)
ilmakuivattua kinkkua
1/4 dl oliiviöljyä (paistonkestävää)
juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Lisää kulhoon 1 dl jauhoja ja kuivahiiva. Sekoita. Lisää kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi ja siirappi. Sekoita vispilällä. Lisää kulhoon suola ja 3 dl jauhoja. Sekoita vispilällä. Lisää kulhoon 3 dl jauhoja ja oliiviöljyä (1/2 dl). Sekoita puulusikalla noin viiden minuutin ajan. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa 30 minuuttia.

Lisää pieneen astiaan oliiviöljyä (1/2 dl), murskatut valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja juustokumina. Sanotaan tätä vaikka maustekastikkeeksi. Sekoita.

Voitele noin 25x35 cm kokoinen uunivuoka reilusti oliiviöljyllä (1/4 dl). Lisää uunivuokaan puolet taikinasta. Levittele taikina sormilla tasaiseksi. Lisää päälle ilmakuivattu kinkku ja maustekastike. Lisää päälle loput taikinasta lusikallinen kerrallaan. Rypistele nämä lusikalliset sormilla yhtenäiseksi pinnaksi. Jos pinta ei ole tässä vaiheessa oliiviöljyn peittämä, niin sivele pintaan oliivioljyä. Kohota uunivuoassa noin 30 minuuttia.

Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 23 minuuttia. Voitele pintaan oliiviöljyä (1/4 dl) ja lisää päälle juustoraaste. Siirrä uunin yläosaan ja laita grillivastukset päälle. Focaccia on valmis, kun pinta ja juusto ovat ruskistuneet kauniisti.

Tarjoile jäähtyneenä.

Tässä tapauksessa käytin Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoa, Cavazzuti G. & Figli -kinkkua, Valio Emmental punaleima -juustoa ja hieman parmesaania.

Inspiraationa käytin Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauho -jauhopussissa ollutta ohjetta, mutta täyttämisen, juustokuminan ja kuorrutuksen keksin itse. Seuraavalla kerralla kokeilen juustokuminan sijaan kuminaa, joka maistunee terävämmältä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 5 Täytetty leipä
  • 11 5 Täytetty peltileipä
  • 2 2 Ihanan rouheinen vihannesmuusi
  • 3 0 Täytetty leipä
  • 19 10 Täytetty leipä ( 2 kpl)
  • 1 2 Tomaatti-mozzarellakirjolohi uunissa

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään