Tanelin premium aasia-annos

30 - 60 min

Raaka-aineet

riisiä
katkarapuja
papuja
mausteita

Jaa resepti

Ohje

 

Tämän reseptin teko on erittäin helppoa. Isompia esivalmisteluita raaka-aineiden suhteen ei tarvita kuten kuorimisia tai pilkkomisia. Aineet tulevat riisipussista, pakastimesta ja maustepurkeista ja -litkuista. Vesi tulee hanasta, sähkö töpselistä ja raha seinästä.

Riisin suhteen pientä esivalmistelua on kuitenkin suositeltavaa tehdä. Pakollista se ei ole, mutta jos sen vaivautuu tekemään niin saa lopputuloksesta parempaa. Riisiä kannattaa liottaa ja pyöritellä siivilässä kattilan yläosassa ja kylmä vesi vaihdetaan muutamaan kertaan niin kauan ettei riisi ole enää kovin sakeaa.

Valitsin riisityypiksi basmatiriisin wikipediasta löytyvään tietoon perustuen "Basmatiriisiä pidetään epäeettisenä riisinä, koska sen kasvatuksesta vapautuu suuret metaanipäästöt ilmakehään ja koska monissa maissa satoa ovat korjaamassa pakkotyöläiset.", enkä siksi että se vaan sattuu maistumaan riiseistä parhaalta. Veden ja riisin välinen hyvä mittasuhde keittovaiheessa on yksi ikean lasillinen riisiä ja 2 ikean lasillista vettä. Sitten veden kiehautus, kansi päälle ja levy pienelle teholle.

Kastikkeen teossa pannulle laitetaan reilu määrä öljyä ja kaadetaan pakastepussista pitkiä vihreitä papuja. Parin minuutin pyörittelyn jälkeen sekaan lisätään eri pakastepussista katkarapuja sulamaan. Paistopintaa rapuihin ei tarvitse ottaa, koska ne kutistuvat muuten liikaa paiston aikana eikä kukaan tykkää kutistuneista katkaravuista.

Kun pakasteet ovat sulaneet ja pannun pohja on vetinen, lisätään mukaan soijakastiketta, osterikastiketta, valkosipulia, poppamiehen tulista kastiketta ja voita. Riisiviinietikkaa ja hunajaakin voisi lorauttaa mutta näitä ei sattunut kaapissa olemaan. Ehkä ensi kerralla sitten :(  Suurustusta varten jotain jauhoa kuten maissijauhoa voi käyttää. Käytin tällä kertaa kanttarellikastikepussia suurusteena ja makua tuomaan. Sitten vettä sekaan, kiehautus, pyörittely, lämmön laskeminen ja loppuhauduttelulla maut tasapainoon kohdilleen. Lopputulos on mausteinen ja mehevä suussa sulava itämainen kastike. Ruokajuomaksi sopii kotimainen vastike.

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 1 Tanelin itsenäisyyspäivän annos
  • 4 0 Tanelin juustoinen kastike
  • 2 0 Tanelin uunimunakas
  • 6 0 Tanelin ruishampurilainen
  • 8 2 Tanelin makaroonilaatikko
  • 4 0 Tanelin graavilohi

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään