Tanelin uunimunakas

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

4 kpl kananmunaa
5 kpl nakkeja
0,5 pkt pekonia
punasipulia
suolakurkkua
majoneesia
ketsuppia
mausteita
useita A.LeCoq Oluita

Jaa resepti

Ohje

Sipulikurkkulisuke: Puolikas punasipuli pieneksi kuutioksi ja laitetaan kuppiin. Sitten siivutellaan minikurkkuja samaan kuppiin. Sekaan meni 2 ruokalusikallista majoneesia ja iso loraus ketsuppia. mustapippuria myllystä ja jonkun verran poppamiehen soossia. Jääkaappiin vetäytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Munakas: Pannulle nokare voita. Esipaistellaan puolisen pakettia pekonia(rainbow) ja viisi nakkia(snellmannin kunnon kuoreton 90%). Pekonista saa pientä suikaletta parhaiten saksimalla noin puolen sentin paloja. palat sitten irtoilee toisistaan paistovaiheessa itsekseen.

Vinkki vitonen ! Paisto kannattaa aloittaa vaikka kylmältä pannulta tai pienehköltä lämmöltä hiljalleen lämpöä nostaen, jotta pekoni irrottelee rasvaa ja rapeutuu paremmin. 

4 Kananmunaa uunivuokaan ja tähän sekaan lisätään paistetut lihat. Hitunen suolaa sekaan, sekoitus ja uuniin. Lämpö saa olla jotain 150-200 väliltä. Munan löysyydestä / kovuudesta riippuen syöjä voi ottaa tuotoksen ulos uunista haluamassaan vaiheessa. Jos on täysin kädetön kokki niin nyrkkisääntönä voi pitää vaikka 15 minuttia 180 asteessa niin tulee ihan ok. Kannattaa paistaa kuitenkin sen verran että lastalla saa annospaloja otettua. Kylkeen sipulikurkkulisuketta.

Herkullinen uunimunakas sopii hyvin sunnuntai aamuun tai iltaan riippuen siitä mihin kellonaikaan ruoka maistuu.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Tanelin graavilohi
  • 7 1 Tanelin itsenäisyyspäivän annos
  • 6 0 Tanelin ruishampurilainen
  • 8 2 Tanelin makaroonilaatikko
  • 8 0 Tanelin premium aasia-annos
  • 4 0 Tanelin juustoinen kastike

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään