My Home Made "Ginger Beer"

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

"Simple Syrup" (yksinkertainen sokerivesi)
1 osa vettä
1 osa sokeria (itse teen +25% sokeria)
Loput:
2,5 dl hiilihapotettua kivennäisvettä
4 cl simple syrup
2 cl inkivääriuutetta (neste)
2 cl Limemehua

Jaa resepti

Ohje

Etuliite "MY" viittaa resepteissäni AINA siihen, että se on oma versioni jostakin totutusta/tunnetusta. Se ei tarkoita alkuperäistä, aitoa, kaikkien tykkäämää, maailman parasta jne. Tässäkin maku ja rakenne menee edellä. Ginger Beer tehdään perinteisesti käymisteitse, jota tässä ei tehdä, vaan imitoidaan hiilihapotetulla kivennäisvedellä + "mausteet".

 

Olen kyllästynyt maksamaan "hunajaa" kauppojen valmistuoteista tässä kategoriassa. Itseasiassa haluaisin tämän myös työpaikalleni baariin ja heivata Mule- coctailin käytettävän Ginger Ale:in tällä - päätökset eivät aina ole kuitenkaan minun, mutta yksi kortti on pelaamatta - Halvempaa ja parempaa, ja nopeampaa... Paljon parempaa, koska hyvin keskinkertainen makuaistini kertoo sen, koska pyörittelin tätä eri mittasuhteilla ja tunnen hyvin myös nyt käytettävien tuotteiden "maut", sekä parin muun markkinoilla olevien tuotteiden makuprofiilin. Tästä on tehtävä työtarkoitukseen kustannuslaskelma, joka osoittaa väitteeni oikeaksi tai vääräksi... 

 

Teollisesti tuoteituissa minulla on alkoholittomassa Ginger Beer- valikoimassa yksi suosikki, jonka makumaailmaa lähdin kotoisesti valmistamaan.

 

Single Syrup kuuluu niin kotona, kuin töissäkin perusvalikoimaan. Kotona usein aasialaisessa ruoanlaitossa hyvinkin läsnä.

 

Käytä Luomu Inkiväärimehutiisvistettä eli inkiväärin osuus reippaasti yli 90%. On tuotteitta markkinoilla, joita on sitten lantrattu omenamehulla... Ei käy ainakaan minulle... Voi tehdä myös inkivääritiivisteen itse ja kirjoitan varmaan jossakin välissä reseptin sille. Limehu on aasialaisesta/arabialaisesta kaupasta valmiina ostettu. Katson kyllä hyvin tarkaan raaka-aineluettelon ennen ostoa. "Sitruunahappo"-tuotteet putoavat heti pelistä...

 

Mittaa aineet lasiin ja se on siinä - sekoita lyhyesti... Jäitä tai ilman jäitä - terästettynä?

 

Kippis

FutoMaki/FM

18.04.2022

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 6 My Style Hong Kong Makkarasalaatti
  • 5 3 My Dolma (tässä täytetty paprika)
  • 2 2 My Japanilainen Perunasalaatti
  • 1 1 "Ginger ale"
  • 4 7 My Pinaatti - Feta Börek
  • 1 1 My Pizza -pitsa ilman kastiketta

Kommentit

FutoMaki
Tämä on helppoa ja toimii - Määrän voi monistaa mainiosti...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään