Paprikakana

6 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Kana
600 g Kanan paistileikettä
1,5 tl Suolaa
Kastike
50 g Valion voita (1,4 %)
250 g Sipulia
2 tl Sokeria
0,5 tl Suolaa
70 g Tomaattisosetta
2 tl Vehnäjauhoja
6 tl Paprikajauhetta
0,5 tl Cayennepippuria
0,5 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
3 Valkosipulinkynttä
6 dl Keitettyä vettä
1 tl Suolaa
120 g Smetanaa (35 %)
Riisi
5,5 dl Basmatiriisiä
9,17 dl Vettä
1 tl Suolaa

Jaa resepti

Ohje

Oli muuten herkullinen tuo ystävän tekemä kinuski-vadelma-sitruunakakku. Juuri sellainen mitä jälkkäri on parhaimmillaan - sopivan rasvainen, makea ja hapan. 

Vasta neljäs resepti, joka sisältää paistileikettä. Huhtikuun lopulla tulee viides, jos käyttäydyt hyvin. 

Pidä kanoja huoneenlämmössä puoli tuntia. Sinä aikana voit hienontaa sipulin. Paista leikkeet kolmessa erässä ja ota pintoihin väriä täydellä teholla. Suolaa matkan varrella. Jätä keskeltä raa'aksi. Aseta sivuun lautaselle ja laske keskilämmölle. Kun lämpö on sopiva, lisää voi. 

Sipulin vuoro loistaa. Mausta suolalla ja sokerilla. Hienonna valkosipuli sekä mittaa jauhot ja mausteet valmiiksi. Kun sipuli on pehmeää ja ottanut hieman väriä, lisää tomaattisose ja laske alhaiselle keskilämmölle. Kypsennä kolmen minuutin ajan. 

Seuraavana jauhot, sekoita tasaiseksi ja herättele minuutin ajan. Viimeisenä hienonnettu valkosipuli ja mausteet, joille riittää minuutti. Lisää vesi pienissä erissä samalla sekoittaen. Mausta suolalla. 

Kun kastike on tasaista, siirrä sivussa olevat paistileikkeet rasvoineen pannulle. Kiehauta, laske lämpö 1/6:een ja hauduta kannen alla 50 minuutin ajan. Laitoin riisin tulille, kun 25 minuuttia oli kellossa. Haudutuksen puolivälissä kastiketta voi sekoittaa kevyesti ja leikkeitä kääntää. 

50 minuuttia kulunut, aseta kanat hetkeksi sivuun lautaselle. Lusikoi smetana syvälle lautaselle ja kauho kuumaa kastiketta päälle muutamassa erässä samalla sekoittaen. Kaada lämmin smetanaseos soosiin, sekoita. Sammuta lämpö. Kun väri on tasainen, nosta paistileikkeet kastikkeineen pannulle.

Koristele annos halutessasi vihreällä (persilja / lehtipersilja / kevätsipuli). Riisin tilalla toimii myös pasta. Jos smetanan happamuus ei riitä, voi päälle ripotella suolakurkkukuutioita. Ei mitään maustekurkkua, sillä kastikkeessa on riittävästi makeutta. 

Jauhoja voi laittaa vähän enemmänkin - laskin "täydelliseksi" määräksi 2,775 tl. Kokeilin kerran myös ilman jauhoja, toimi niinkin. 

Taitaa olla niin, että 40 minuutin haudutus riittäisi. Jos leikkeet puolittaisi pintojen jälkeen, selviäisi todennäköisesti puolella tunnilla. 

Jos puolitat leikkeet, älä leikkaa heti paiston jälkeen - anna niiden levätä viiden minuutin ajan ja siivuta vasta sitten. Näin mehut pysyvät sisällä.

Cayennepippurin voi vaihtaa tuoreisiin medium chileihin. 0,5 tl cayennea = 1,5 medium chiliä (30 g). 

Kanan voi valmistaa toisellakin tavalla eli skipata kokonaan paistamisen. Leikkaa siis paistileikkeet reiluiksi suikaleiksi sipulin tekeytyessä ja upota kastikkeeseen, kun vesi on lisätty. Suosittelen hauduttamaan suikaleita tunnin ajan. 

Kun raakaa lihaa upotetaan soosiin, irtoaa siitä hetken päästä vaahtoa - kuori pinnalta pois.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään