Pyhäpäivän broileria 21.3.2022

1 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

broileri:
1 kpl maustamaton paksu rintafilee
2-3 kpl ilmakuivattua kinkkusiivua per broileri
suolaa, mustapippuria, cayennepippuria
juustoraastetta
ananasta pieneksi hienonnettuna
ruohosipulisilppua
hasselbackan:
1-3 kpl perunaa per ruokailija riippuen perunan koosta
rasvaa, suolaa, musta-ja valkopippuria, korppujauhoa
sinihomejuustokastike:
n.2 dl kanalientä
vaalea maizena-suuruste
n,2 dl kermaa
100-200 g sinihomejuustoa /makusi mukaan
suolaa ja mustapippuria makusi mukaan/tarvittaessa
varsiparsakaalit:
3-5 kpl pestyjä parsakaalin varsia per ruokailija

Jaa resepti

Ohje

Kuori perunat, viillota ne ja laita voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperoidulle vuoalle/pellille. Laita perunoiden päälle rasvaa ja mausta hyvin suolalla ja pippurilla, ripauta päälle hieman korppujauhoja. Laita n.200 asteiseen uuniin, voit paiston aikana välillä valella lisärasvalla tai rasvalla joka on uunivuokaan valunut. Kun perunat alkavat olla kypsiä, lisää maustetut ja tarvittaessa kevyesti öljytyt varsiparsakaalit. Laitoin tässä vaiheessa oman uunini grillivastuksille ja annoin sekä perunoiden että parsakaalien grillaantua noin 5 min.

Tee broileriin tasku viiltämällä puukolla keskelle halkio. Levitä filee ja mausta sekä sisältä että ulkoa. Tee täyte sekoittamalla juustoraaste, ananas ja ruohosipuli. Voit myös jättää täyttämättä tai käyttää muita täytteitä, itse hyödynsin jämiä pois tässä täytteessä, kolmelle rintafileelle käytin juustoraasteen lopun (n.1dl) ja yksi ananasrengas jonka hienonsin. Levitä täyte keskelle, sulje broileri ja kiedo ilmakuivattuun kinkkuun siten että kinkku peittää broilerin halkion ja estää mahdollisimman hyvin täytteen ulospääsyn. Ilmakuivatun kinkun voit vaihtaa vaikka pekoniin tms- makusi mukaan. Huomioi broilerin maustamisessa kinkun suolaisuus, myös kastike tulee olemaan suolainen eli kokonaisuus kannattaa pitää mielessä kun maustaa. 

Laita broileri leivinpaperoidulle pellille/uunivuokaan ja laita perunoiden kanssa uuniin. Kellonaikoja en kypsennyksessä katsonut, kun otin broilerit uunista testasin mittarilla sisälämpötilan varmistaen että on kypsää. Noin 15-20min taisivat olla uunissa arviolta.

Kiehauta kanaliemi ja suurusta maizenalla, lisää kerma ja sinihomejuusto. Anna kypsyä sekoitellen ja tarkista että maku on sopiva, tarvittaessa mausta suolalla ja pippurilla. 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 8 11 SahramiRisottoa BroilerinRintafileellä
  • 2 2 Herkut BroitsuNyytit
  • 0 0 PähkinäPersiljaAuraBroileriNyytit

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Mozzarellalla täytettyä broileria
  • 1 1 Hunajaista broileria
  • 1 0 Pyhäpäivän lasagne
  • 2 3 Siiderissä haudutettua broileria
  • 1 4 Kukkakaalia ja broileria 1.9.2023
  • 6 2 Maneeratin broileria curry-kookoskastikkeessa

Kommentit

Taskuvenus
En muista koska olisi viimeksi ollut broilerin rintaa tähän tapaan, piti oikein ylös tulla kirjaamaan että muistaa toistekin tehdä!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään