1 808
1 808

biang-biang kiinalaiset nuudelit 7.2.2022

2 annosta

Raaka-aineet

Nuudelitaikina
200 gr puolikarkeita vehnäjauhoja,m.550
100 gr huoneenlämpöistä vettä
5 gr suolaa
tilkka öljyä

Jaa resepti

Ohje

Sekoita taikinan ainekset haarukalla keskenään,se jää vielä murumaiseksi.Peitä foliolla tai jollain sopivalla kannella.Anna tekeytyä 15 minuuttia,alusta 2 minuuttia ja anna taas kehittyä 15 minuuttia,alusta 2 minuuttia ja anna kehittyä vielä 15 minuuttia.

Kumoa työpöydälle ja alusta taikinaksi,minä kostutin tässä vaiheessa käteni kaksi kertaa.Täytyisi saada pehmeä taikinapallo muodostumaan.

Jaa taikina neljään osaan,kauli ovaalisiksi levyiksi,että mahtuvat kooltaan aamiaislautaselle.Öljyä lautasen pinta,laita yksi taikinapala lautaselle,öljyä yläpinta,siirrä toinen taikinalevy sen päälle ja jatka näin,kunnes kaikki taikinalevyt ovat öljyttyinä lautasella.

Peitä foliolla ja anna kehittyä yön yli jääkaapissa.Tässä vaiheessa muodostuu taikinaan sitko,eikä se sitten repeile sitä venyttäessä.

Muotoile nuudelit niin,että kaulit taikinapalat noin viisi senttiä leveiksi ja yli metrin pitkiksi,ohuiksi nauhoiksi,niitä voit vetää myös käsin pitkiksi.Leikkaa niihin haluamasi loppuleveys ja pituus.

Keitä suolatussa vedessä 5 minuutissa kypsiksi.

Katso netistä valmistustapa,minulla oli etsimäsanoina biangbiang nudeln youtube.Kuviahan voi katsoa vaikka millä kielillä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Ananasnyhtöbroileria tortilloille 7.2.2022
  • 7 0 Juusto nuudelit
  • 2 0 Paistetut nuudelit
  • 0 0 Ruisgrissinit
  • 1 0 Vaalea leipä 21.9.2023
  • 0 0 Bami goreng eli paistetut nuudelit

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään