Maukas jauhelihakastike

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli/punasipuli
200 g sulatejuustoa, esim. Philadelphia
loraus maitoa
mausteita, esim. paprikajauhetta, valkosipulia..

Jaa resepti

Ohje

Silppua sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa. Lisää sulatejuusto nokareina pannuun ja anna sulaa hetki. Kun juusto on vähän sulanut, lorauta päälle puolisen desiä maitoa ja anna hautua hetki. Maitoa voi lisätä jos haluaa kastikkeesta löysempää. Maista, tarvitseeko lisätä suolaa. Mausta mielesi mukaan esimerkiksi paprikajauheella, valkosipulilla, pippureilla, mitä mieleen tulee. Keitä kaveriksi vaikkapa ruispastaa tai perunoita.

Kastikkeeseen käy hyvin maustamaton sulatejuusto, mutta kannattaa kokeilla erilaisia, esimerkiksi yrteillä tai sipulilla maustettuja.

Toimii erinomaisesti myös broilerisuikaleilla, itse tykkään tehdä mexicana-marinoiduilla suikaleilla. Kokeilemalla löytyy kivoja makuja!

HUOM. Jos käytät hyla-tuotteita, älähän pelästy jos kastikkeesta tulee oranssiin vivahtavaa :). On ihan syötävää! Ja sulatejuustoista löytyy myös kevyempiä versioita.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Tosi helppo tomaattinen jauhelihakastike
  • 7 1 Maukas jauhelihakastike
  • 1 2 Juustoinen jauhelihakastike
  • 0 1 Jauhelihakastike
  • 2 0 Tomaattinen jauhelihakastike
  • 14 10 Herkku jauhelihakastike

Kommentit

peltipurkki
Löysin samanlaisen ohjeen yläasteen köksän-kirjasta, ja päätin pitkästä aikaa kokeilla. Ja en voi painottaa tarpeeksi, että kokeilkaa niitä erilaisia sulatejuustoja, oma lempparini on Pirkan kevyt kevätsipulisulatejuusto. Ehdottomasto kokeilemisen arvoinen resepti. Ja helppo kuin mikä!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään