Nachopelti

Reseptiä katsottu 2 865 kertaa
5 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g Tortillasipsejä
400 g Naudan jauhelihaa omalla texmex-mausteseoksella
250 g Koskenlaskijan cheddarkastiketta
175 g Rainbown cheddarraastetta
Kirsikka- tai miniluumutomaatteja
Jalapeñoa purkista (Rainbow)
Punasipulia
Mausteet lihalle
1 tl Suolaa
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Paprikajauhetta
1 tl La Chinatan savupaprikaa
1 tl Meiran tulista chilijauhetta
1 tl Juustokuminaa
1 tl Jauhettua korianteria
0.5 tl Mustapippuria
3 Valkosipulinkynttä
3 tl Poppamiehen habanerokastiketta

Ohjeet

Ota jauheliha huoneenlämpöön ja paista se puolen tunnin päästä. Sekoita kuivamausteet keskenään pienessä kipossa, hieman ennen starttia.

Levy täysille, lisää jauheliha kahden ja puolen minuutin päästä. Paista ekaa puolta täydellä teholla noin minuutin ajan, sitten kääntö ja toiselle puolelle sama homma. Otetaan siis pieni väri pintoihin, mikä tarkoittaa lisämakua. Kun 2 minuuttia on kulunut, ala hajottamaan jauhelihaa ja tiputa samalla hieman lämpöä. Lisää kuivamausteet ja sekoita tasaisesti lihan joukkoon. Tuore valkosipuli viimeisellä minuutilla mukaan.

Pidä huoli, että lämpö on maksimissaan keskilämmöllä kun lisäät valkosipulin. Puserretulle valkosipulille riittää 30 sekuntia, karkeampaa hienonnettua valkosipulia voi pitää vähän kauemmin. Kun valkosipuli on valmista, siirrä pannu sivuun ja viimeistele liha habanerokastikkeella. Muukin chilisoosi käy tilalle, esimerkiksi Pirkan chilpotle-kastike, jota voi laittaa 5 tl.

Naudan jauhelihan voi korvata tässä hyvin broilerin jauhelihalla, kanasuikaleilla tai vaikka nyhtökauralla / kasvisjauhiksella. Lihattomissa versioissa on valmiiksi suolaa, joten niihin ei ole pakko lisätä suolaa. Jos näin tekee, niin korkeintaan se ripaus.

Leikkaa punasipuli ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi tai ihan miten haluat. Minitomaatit leikataan neljään tai kahteen osaan. 240 g tomaattia, 100 g sipulia ja 60 g jalapeñoa on hyvä ratio, mutta oman maun mukaan kannattaa aina mennä. Punasipulin voi halutessaan korvata paprikalla ja jos ei jalapeñot maistu, niin tilalle voi laittaa vaikka maissia purkista.

Laita uuni päälle 250 asteeseen. Leivinpaperi pellin päälle ja aseta siihen original-tortillasipsit tasaiseen tyyliin. Toisena vuorossa jauheliha, kolmantena Koskenlaskijan cheddarkastike. Seuraavaksi cheddarraaste. Viimeistele pelti minitomaateilla, sipulilla sekä jalapeñolla. Kun uuni on tarpeeksi lämmin, vie se keskitasolle ja pidä siellä 6-7 minuuttia.

Nauti nachot jääkylmän kokiksen kanssa, jonka olet terästänyt limelohkon mehulla. Voit tehdä halutessasi safkan kaveriksi simppelin guacamolen (avokado, suola, limemehu), jolla viimeistelet oman annoksesi. 


Kommentit