Bayerilainen Aamiainen

Reseptiä katsottu 1 503 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Pääosissa:
2 kpl Bayerilaista Weisswurst
makeahko, bayerilainen sinappi
Bretz'n
Sivuosassa:
vettä
Vieraileva tähti:
Vehnäolut

Ohjeet

Ja aina, kun luulit, että nyt on "helppo nakki", niin ei se nyt ihan niin yksinkertaista ole. Resepti kannattaa lukea loppuun asti, koska sillä varmistat, että tiedät myös matkustaessa tapakulttuurin ja et leimaudu heti "turistinmoukaksi" - Omanarvonsa tuntevat bayerilaiset pitävät ehdottomasti etiketistä kiinni.

Weisswurst on ns. "valkoinen makkara" - 51% kokolihan osuudesta tulisi olla vasikkaa, joka valitettavasti on asia, mistä valmistajat EIVÄT pidä kiinni. Usein makkarat ovat tehty vain porsaanlihasta. Tämä ei ole Grillimakkara.

Tämä on syötävä ennen klo. 12!!! On sanonta, että Weisswurst ei kuule klo. 12 kirkonkellon lyöntejä ja tästä tulee pitää myös ihan itse huolta. Vain turistit tilaavat tätä läpi päivän, jos vain on tarjolla - viimeistään, kun muutin 3,5 vuodeksi Müncheniin, niin minut opetettiin siellä heti perusteellisesti tavoille. 

Tämän kanssa syödään ehdottomasti Bretzeln tai paikallisesti Bretz'n/Bretzn - unohtakaa kaikki muut leipätuotteet!!! Ei tarjoilla voilla. 

Itse valmistaminen on helppoa, mutta sen mokaaminen on vähintäänkin aivan yhtä helppoa.

Aseta vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, aseta levy mahdollisimman pienelle, tempperoi vettä kylmällä vedellä niin, että vesi ei kiehu, mutta on mahdollisimman lähellä kiehumispistettä. Laita makkarat veteen. Perusannos on 2 makkaraa. ÄLÄ pistele kuorta tai muuten vahingoita sitä. "Poksahtaneet" makkarat lähtee armottomasti samantien takaisin tekijälle/keittiöön. Makkarat kuumentuvat 10-15 minuutin sisällä syötäviksi.

Tarjoilu: Katso, että kaikki muu on valmiina. Makkarat tarjoiluastiaan ja kuumaa vettä kattilasta päälle!!! Ihan ehdoton juttu, koska makkarat syödään yksitellen ja "kylmää" makkaraa ei tarjoilla tai syödä tässä setissä, eli kuumaan veteen tarjoillen. 

Syöminen: Kuorta EI syödä!!! Sitä ei leikata kuorineen lautaselle annospaloiksi. Pääsääntöisesti makkara otetaan käteen ja hampailla vedetään sisusta vaiheittain suuhun. Mahdollisuus vetsellä ja haarukalla on vetää kuorenrikkova vevyt viilto pituussuunassa makkaraan ja poistaa kuori niin, että makkara pysyy kokonaisena. Makkara syödään pala palalta, eikä paloitella lautaselle jäähtymään. Kuorimisen jälkeen makkaran voi ottaa käteen ja kastaa sinappiin ennen haukkausta.

Pääsääntöisesti Bretzeliä ei tunkata sinappiin, vaan ainoastaan makkara. Mieluummin murra pala Bretzeliä, mutta vältä siihen suoraan haukkaamista - et ole syömässä voileipää!!! 

Tämän setin kaveriksi kuuluu ehdottomasti vehnäolut eli Weissbier. 

 


Kommentit

FutoMaki
Helppo resepti, mutta tarkempi tapakulttuuri...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.