20 164
20 164

Kebabliha by "Mättömestari"

6 - 12 h

Raaka-aineet

2 kg Naudan-ja karitsanjauhelihaa
50 g Aromat mausteseos
10 g Mustapippuria, jauhettua
3 tl Sipulijauhe
3 tl Paprikajauhe (savustettua)
2 tl Valkosipulijauhe
2 tl Oregano
1 tl Jeera (juustokumina)
1 tl Chilijauhe
1 tl Cayennepippuri
3 rkl Perunajauho

Jaa resepti

Ohje

1. Sekoita mausteet ja perunajauho yhteen.

2. Vatkaa yleiskoneen taikinasauvoilla paistijauhelihaa vähintään 30min. Lisää mausteseos lihan joukkoon vatkauksen alkuvaiheessa. Kun huomaat että jauhelihan rakenne muuttuu huokoisesta tiiviin sitkomaiseksi, on se valmista paketoitavaksi. Voit halutessasi tarkistaa maun kypsentämällä mikrossa pienen kokkareen lihaa.

3. Painele lopuksi käsin mahdolliset ilmakuplat pois massasta ja tee siitä tiukka pötkylä folion sisään. Jos teet ohjeen mukaan 2kg satsin niin tee pötkylästä niin pitkä että se mahtuu juuri ja juuri uuniin poikittain. Kääri vielä varmuuden vuoksi toiseen folioon.

4. Laita uunin alatasolle pelti jossa n. sentin kerros vettä jotta lihasta mahdollisesti valuva rasva tippuu siihen.

5. Vaihtoehto 1 (suositeltava): Tökkää keskelle lihaa paistomittari. Kypsennä kebabbia uunin keskitasolla, paistoritilällä 100 asteessa (ilman kiertoilmaa). Kun kebabin sisälämpö saavuttaa 80 astetta, ota uuni pois päältä. Paistomittaria käyttävien ei tarvitse välittää alla olevasta paistoajasta, seuraa vain mittarin näyttämää

6. Paista jälkilämmöllä uunissa puolisen tuntia ja tämän jälkeen anna pökäleen jäähtyä huoneenlämmössä. Poista folio ja kuivaile kebabin pintaa talouspaperilla. Kääri puhtaaseen folioon ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään 12h.

7. Leikkaa juustohöylällä tai kuorimaveitsellä kebab ohuiksi siivuiksi. Älä pelästy jos liha näyttää sisusta kohti aavistuksen raa'alta. Liha tummuu vielä kun se saa happea. Jaa sopivan kokoisiin purkkeihin/pusseihin ja pakasta liha jota et heti syö.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Borje
Tein kebabbilihaa tämän ohjeen mukaan ja oli tosi hyvää. Kaveri maistoi ja sanoi aivan kuin Kebab ravintolasta! Tämä ohje on Mättömestari.fi sivustolta, sieltä löytyy myös muita hyviä ohjeita.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään