2 553
2 553

BABA (meillä)

Raaka-aineet

dl maitoa
n. 1 tl suloaa
20 g tuorehiivaa
2 dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
2 dl sokeria
dl rusinoita
1 rasia hedelmiä (appelsiinikuorta,kirsikkaa sukattia ym.
n 5 dl vehnäjauhoja
150 g voita sulatettuna (minulla suolaista)
kostutus
½ dl rommia
1 dl sokeria
2 dl vettä
kuorrutus
pölysokeria, appelsiinimehua, nompparellejä

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen lisää suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja laita lempimään liinalla peitettynä tekeytymään n 20 min tai kunnes taikina kuplii näkyvästi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi lisää ne sitten taikinajuureen, sekoita hyvin ja ala lisäämään jauhoja  niin että saat pehmeän taikinan lisää lopuksi sulatettu voi joka on vähän jäähtynyt. Alusta taikina sitten ja lisää jauhoja tarvittaessa. Peitä taikinakulho tiiviisti vaikka kelmulla ja anna kohtota n 30 min.

Voitele silläaikaa vuat.

Kauli kohonut taikina ja levitä hedelmät/rusinat tasaisesti pinnalle, kääri rullalle. Leikkaa rulla pituussuunnassa kahti ja kieritä vähän kirteelle. Tee siitä sitten vuokaasi sopivan kokoinen keko.

Anna kohota vuuissa vielä n 20 min.

Paista baboja n 30 min.

Tee kostutus. Laita kattilaan vesi ja sokeri kiehauta ja sekoita kunnes sokeria on sulanut, nosta liedeltä ja lisää rommi.

Nosta valmiit babat vuuista johonkin vuokaan ja kostuta lämpimät babat. Jos valuu vuuanpohjalle niin se on ihan ok , imeytyvät siitä vielä babaan.

Koristele jäähtyneenä.

Minusta saavat olla kosteita.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Tämä on ihan meidän mallinen . Näitähän on vaikka minkälaisia. Minä lisäsin vielä vähän sahramia mutta se ei ole välttämätön. ;o) Minulle tuli 8 kpl.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään