Superhelppo ja nopea nachopannu

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 kpl iso sipuli
1 tl valkosipulimurskaa
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa (tai herkkusieniä vegeversioon)
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä tai pari tuoretta tomaattia
1 tlk punaisia papuja (voi myös jättää pois)
1 kpl punainen tai vihreä paprika
1 pss nachoja
1 prk ranskankermaa tai kermaviiliä
1 prk guagamolea jonka voi myös tehdä itse
1 pss juustoraastetta
1 tl suolaa halutessaan (nachot ovat aika suolaisia, ainakaan valmiskastikkeiden kanssa ei tarvita)
1 tl mustapippuria ja paprikajauhetta
sopivasti chiliä tai loraus tabascoa, korianteria ja oreganoa

Jaa resepti

Ohje

Tämä on aivan superhelppo versio uunipellille kasattavasta nachopellistä. Allekirjoittanut on laiska kokkailija, ja ruoan pitää valmistua mahdollisimman pienellä vaivalla ja tietysti mitä nopeammin sen parempi. Lisäksi ehdoton edellytys on, että sitä valmistettaessa ei tule turhanpäiväistä tiskaamista!

Tämä nachopannu kasataan syvälle paistinpannulle uunipellin sijasta ikään kuin ylösalaisin. Se valmistuu todella nopeasti ja sen voi tarjoilla halutessaan suoraan paistinpannulta lautasille. Kokeile vaikka vaivattomiin uudenvuodenjuhliin ja toimii myös alkupalana :) Jos ainekset pienii etukäteen ja tekee guacamolen valmiiksi jääkaappiin tekeytymään niin tämän pyöräyttää tarjoilukuntoon pannulla hetkessä!

Reseptiä on helpo muokata korvaamalla jauheliha vaikkapa sienillä tai pavuilla vegeversiossa. Lihan ei tarvitse olla sika-nautaa, vaan myös kanalinnut sopivat aivan mainiosti tähän ruokaan. Lisäksi omaa panosta voi helposti säännöstellä hankkimalla kaupasta joko valmista salsakastiketta tai guacamolea, joissa kuitenkin saattaa olla mukana myös sokeria. Tarjolla olevat valmiskastikkeet eivät ole pöllömpiä mutta niiden lisäksi tykkään itse käyttää tuoreita vihanneksia (esim. tomaattia ja paprikaa, mielikuvitusta voi toki käyttää). Pavut tekevät tästä vielä tukevamman mikäli haluaa tarjota tätä pääruokana tai kovin nälkäisille vieraille. Pavut voi toki valita mielensä mukaan, niiden ei ole pakko olla puniaisa papuja.

 

Ohje:

Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Itse suosin valkospiulimurskaa, mutta toki valkosipulia voi käyttä siinä muodossa missä itse haluaa sekä siinä määrin kuin itse haluaa. Tai olla käyttämättä. Rennosti vaan!

Lisää jauheliha ja ruskista sipulien kanssa. Vegeversiossa tässä vaiheessa lisätään sienet.

Kun jauheliha on kypsynyt, lisää kuutioidut vihannekset ja halutessasi pavut sekä tomaattimurska ja/tai salsakastike. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Levyn pitää olla niin pienellä että kastike ei pala pohjaan seuraavien työvaiheiden aikana, sillä sitä ei enää tämän jälkeen voi hämmentää. Kannattaakin kipata tomaattimurskapurkin huuhteluvesi mukaan kattilaan sillä kastike saa olla melkoisen notkeaa. Nachot imevät itseensä ylimääräisen nesteen.

Maista ja mausta!

Valmiskastikkeissa on yleensä aika tuhdisti mausteita, joten käytä harkintaa mitä haluat lisätä. Muista että nachot ovat aika suolaisia, samoin valmis guacamole, joten kannattaa makustella millaisesta yhdistelmstä itse tykkää (ja ei, ei tämä oikeasti ole niin vakavaa, kokeilemalla selviää se sinun suosikkisi!) Texmex-mausteseos sopii myös hyvin mausteeksi itse tehtyyn kastikkeeseen.

Levitä nachot kastikkeen päälle.

Kumoa ranskankerma ja guacamole nachojen päälle.

Ripottele koko komeuden päälle sen verran juustoraastetta kuin mielesi tekee ja anna hautua kunnes juusto on sulanut. Parhaan tuloksen saa kun malttaa antaa juuston sulaa ja nachojen imeä itseensä nestettä kannen alla vielä 5-10 minuuttia levyn sammuttamisen jälkeen.

Sitten ei muuta kuin nautiskelemaan!

Halutessaan guacamolea ei ole pakko laittaa pannulle vaan sen voi tarjoilla myös erikseen kylkiäisenä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Superhelppo gourmet-kinkkupiiras
  • 4 2 Linssikeitto: helppo ja nopea
  • 2 1 Nopea papukeitto 14.4.2017
  • 2 0 Hyvä ja nopea sienikastike
  • 4 1 Superhelppo hunaja-pistaasijäätelö
  • 3 4 Broilerikastike, täyteläinen ja nopea

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään