Kotikokkaajan helppo pizzaresepti

Reseptiä katsottu 5 388 kertaa
Valmistusaika 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
PIZZATAIKINA
1,5 dl Kädenlämpöistä vettä
½ pussia Kuivahiivaa
1 rkl Ruokaöljyä
1 tl Suolaa
2½-3½ dl Manitoba Cream jauhoja
TOMAATTIKASTIKE
½ purkkia Rainbow tomaattimurskaa (370g)
1 rkl Ruokaöljyä
2 rkl Oreganoa
1-2 tl Pippurisekoitusta

Ohjeet

Taikina:

Lisää kulhoon 1,5 desilitraa kädenlämpöistä vettä, puoli pussia kuivahiivaa, ruokalusikallinen ruokaöljyä ja teelusikallinen suolaa ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Tämän jälkeen lisää Manitoba Cream jauhoja pikku hiljaa jatkuvasti sähkövatkaimella sekoittaen niin paljon kunnes kunnes taikina ei vielä tartu taikinakoukkuihin kiinni. Lisää lopuksi vielä jauhoja käsin sekoittaen, mutta jätä taikina sopivan löysäksi, mutta kuitenkin sellaiseksi ettei se enää tartu sormiin kiinni ja anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa liinalla suojattuna noin 30-60 minuuttia.

Taikina kohotuksen jälkeen:

Kun taikina on kohonnut tarpeeksi, älä enää vaivaa taikinaa yhtään, vaan lisää sen päälle ja reunoille karkeampia Durum-vehnäjauhoja. Tämän jälkeen painele sormilla kulhon reunoja pitkin taikinan pohjaa kohti joka puolelta, jotta taikinapallo irtoaisi kulhosta. Sitten pyöritä kulhoa voimakkaasti, jotta taikinapallo irtoaisi kulhosta säilyttäen siihen kohoamisen aikana ilmestyneet ilmakuplat.

Taikinan asettaminen pizza-alustalle (37,5cm leveä):

Aseta taikinapallo pizza-alustan keskelle ja ala painelemaan taikinaa tasaisesti keskeltä reunoja kohti. Lisää tarvittaessa Durum-vehnäjauhoja jos pizzataikina meinaa tarttua sormiin kiinni.

Täytteiden lisääminen (muista järjestys):

Ensin tomaattikastike tasaisesti pizzapohjalle, sitten reilusti edamjuustoraastetta, tämän jälkeen täytteet ja ihan lopuksi vähän emmentalraastetta. Huom! pizzan päälle ei saa laittaa liikaa juustoraastetta, jotta se kypsyisi tasaisen rapeaksi eikä juusto toimisi kantena pizzaa valmistaessa ja alkaisi hauduttamaan täytteitä.

Esimerkkikuvan pizzatäytteet:

Savukinkkusiivuja, kebablastuja, valmiiksi pilkottuja jalapenoja, pepperonisalamia, pieneksi pilkottua sipulia ja sinihomejuustomuruja.

Valmistus:

Paista pizza rapeaksi uunin keskiosassa 225°C asteessa noin 10-12 minuuttia.


Kommentit

Kodin hengetär

Pullantuoksuisia reseptejä ruoanlaitosta ja leipomisesta nauttivalle.