Maailman toiseksi surkein pannukakku

12 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3 kpl kananmunaa
2 dl vispikermaa
6 dl vettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
100 gr voita

Jaa resepti

Ohje

Sulata voi mikrossa ja laita syrjään jäähtymään. Mikrossa 2 x ½ minuuttia pienen tauon kanssa on todennäköisesti vähiten sotkuinen. 

Seuraavaksi riko kananmunien rakenne kulhossa kevyesti ja lyhyesti sekoittaen. Samalla pikku ripaus suolaa sirottimesta helpottaa rakenteen rikkoutumista..

Sekoita kerma ja vesi, lisää puolet nesteestä kananmunakulhoon ja sekoita. Jätä loput kermavedestä jemmaan tässä vaiheessa.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe hyvin keskenään. Lisää jauhoseos kananmunakermavesi -kulhoon koko ajan sekoittaen. Tässä vaiheessa seos on kokkareinen. Lisää kulhoon loppu kermavesi ja sekoita niin – yllätys, yllätys – seos ei olekaan enää kokkareinen.

Lisää sokerit ja suola taikinakulhoon ja sekoita. Ihan lopuksi valuta jäähtynyt voisula hissukseen ohuena nauhana ja sekoita. Näin taikina ei juoksetu niin helposti. Laita kulho max puoleksi tunniksi jääkaappiin ässehtimään. Sillä aikaa onkin hyvä laittaa uuni lämpiämään.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kippaa vielä kerran hämmennetty seos siihen. Paista 225º uunissa 25-35 min kunnes pinta näyttää mielestäsi hyvältä. Kiertoilma saattaa vaatia vähemmän asteita ja ehkä jopa lyhentää paistoaikaa, mutta mielestäni se kuivattaa pannaria liikaa.

Vehnäjauhoista voi halutessaan osan korvata muilla jauhoilla tai esim. leivontaan tarkoitetuilla talkkunaksilla. Ei kuitenkaan 1 dl enempää, jotta taikinaan tulee sitkoa ja pysyypi paremmin tuote kasassa.

Syö minkä tahansa kanssa, maistuu varmasti.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään