Paneroitu kana ilman korppujauhoja

Reseptiä katsottu 5 280 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g Kanan rintafilepihviä (marinoitu tai naturel)
2 dl vehnäjauhoja
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl rypsiöljyä
50 g voita

Ohjeet

Välillä korppujauhoja ei ole kotona, mutta mieli tekee leivitettyä/paneroitua kanaa. Olen useasti tehnyt paneroitua kanaa vain vehnäjauhoilla.

Voit käyttää jo marinoitua kanaa tai naturellia ja tehdä marinadin itse. Jos käytät naturellia etkä marinoi, niin lisää leivitykseen rohkeasti mausteita :) 

  1. Laita syvään keittolautaseen 1 dl jauhoja ja sekoita joukkoon suola sekä mustapippuri (halutessasi myös currya ja chiliä voi käyttää. :) Laita toiseen keittokulhoon yksi kanamuna ja sekoita sen rakenne huolellisesti rikki esimerkiksi haarukalla.
  2. Leikkaa kanafileet sen kokoisiksi kuin toivot (esim nugetin kokoisia tai sormen pituisia isompia "nugetteja". Myös kanapihvejä voi tehdä tällä ohjeella)
  3. Laita paistinpannuun voi ja öljy kuumenemaan siksi aikaa, kun leivität kanat.
  4. Pyöritä leikatut kanat ensin maustetussa vehnäjauhossa, ravistele ylimääräiset pois. Seuraavaksi dippaa kananmunaan ja valuta ylimääräinen kananmuna pois. Lopuksi pyöritä kana huolellisesti vielä kerran maustetussa vehnäjauhossa. Tee tämä kaikille kanoille. Kanat on hyvä laittaa pannuun kypsymään samaan aikaan.
  5. Kun öljy on kuumaa ja "poreilee", laita kanoja pannuun siten, ettei sen pohja peity täysin. (Jos paistinpannu on täynnä, niin sen lämpötila alenee.) Tämän ohjeen mukaan paistoin kanat kahdessa osassa.
  6. Paista kanoja n 3 minuuttia per puoli kuumassa. Kanat saavat kauniin värin ja tulevat rapeiksi.
  7. Siirrä kypsät kanat talouspaperilla päällystetyn lautasen päälle ja anna ylimääräisen rasvan valua pois.

Tarjoa esim. salaatin  ja valkosipulilla maustetun kermaviilin kanssa.


Kommentit

Kulinaristi

Reseptejä laadukkaista raaka-aineista kokkaavalle ruokaharrastajalle.