PulledPork-kiusaus

6 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

+1 kg Perunoita (kiinteä)
+300 g Porkkanoita
150 g Sipulia (1 iso tai 2 keskikokoista)
500 g BBQ maustettua pulled pork:ia
4 dl 10% Ruokakermaa (tai 3,3 dl purkki 17% ja hieman vettä)
1/3 pkt Paprikalla maustettu koskenlaskija (n. 80g)
1-2 Kynttä Valkosipulia (maun mukaan, voi jättää poiskin)
0,5 tl Jauhettua mustapippuria (tämänkin voi jättää pois riippuen BBQ-mausteesta)
1 tl Suolaa

Jaa resepti

Ohje

Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Viipaloi näistä n. 3-4 cm mittaisia, hieman pikkurilliä ohuempia tikkuja (kts. kuvat). Porkkanatikut voivat olla hieman ohuempia kuin perunatikut, koska kypsyvät yleensä hieman hitaammin.

Laita uuni lämpenemään 175°C (tavallinen uuni).

Laita "tikut" kattilaan ja murenna näiden päälle koskenlaskija sekä lisää valkosipulipuristimella puristettu valkosipuli. Lisää suola & mustapippuri. Huom. Jotkin BBQ-mausteet saattavat olla hieman "tujumpia" valmiiksi, joten pippurin lisääminen ei ole välttämätöntä. Voit koittaa jättää mustapippurin pois ensimmäisellä kerralla ja koita käyttää jatkossa PulledPorkia jossa on omasta mielestä sopivat mausteet valmiiksi. (kuvassa olevassa esim. hieman pippurisempi mauste)

Lisää joukkoon vielä PulledPork-paketista sen mukana oleva erillinen BBQ-maustepussi (joissain mauste on valmiiksi lihan seassa). Lisää tietysti myös itse liha-klöntti ja vielä lopuksi ruokakerma.

Lämmitä seosta kattilassa n. 10 minuuttia, jolloin liha pehmenee ja koskenlaskija sulaa seokseen. Pehmetessään lihan pystyy murentamaan muun ainekseen joukkoon ilman suurta vaivaa. Murentaminen vaatii hieman työtä siltikin, mutta samalla mausteet ja ainekset jakaantuvat tasaisesti.

Kun olet rikkonut lihaklöntit ja tyytyväinen sotkun tasaisuuteen, kippaa se "sopivan kokoiseen" uunivuokaan (Kuvassa näkyvän kattilan tilavuus on noin 4 litraa, joten vuoan täytyisi vetää suunnilleen vastaava määrä, joskaan sen ei tarvitse olla suurin mahdollinen).

Aseta vuoka uunin keskitasolle ja anna kypsyä tasan tunti.

Lopuksi anna kiusauksen vielä jäähtyä ja vetäytyä pöydällä reilu 20 minuuttia ennen tarjoilua. (Kuumana hieman löysää, mutta tiivistyy vetäytyessään pidempään)

Jos teet kiusauksen ajoissa ja jätät sen usemmaksi tunniksi asettumaan, niin lienee parasta. vaatii tosin lämmityksen esim. mikrossa, mutta sopii hyvin esim. valmisruuaksi jääkaappiin, jota voi kukin ottaa myöhemminkin nälän yllättäessä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Mehevä seitan
  • 0 0 Kiinankaali-(jauheliha-)couscous pata
  • 0 0 Vegaanimakkara 8-10 kpl
  • 3 0 Runebergin tortut
  • 29 12 Pehmeä PorkkanaKeitto
  • 0 0 Herkullinen Pulledpork-Pekonitortilla.

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään