1 681
1 681

Meikäläisen makaronilaatikko

Raaka-aineet

1,1 l makaronia
1,1 l maitoa
5 kpl kananmunia
800 g naudan jauhelihaa
350 g porkkanoita (5-10 kpl) raastettuna
4-5 kpl sipuleita (pieniä 5, isoja n. 3.75)
1 rkl lihafondia
2 tl currya
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
1 rkl paprikajauhoa
1 töräys sinappia
2 lorausta öljyä paistamiseen
juustoraastetta pinnalle

Jaa resepti

Ohje

Makaronilaatikko, tuo lapsiperhearjen pelastaja, loistavaa myös pakastimesta sulatettuna. Tässä ohjeessa klassikkoa tuunataan porkkanalla ja sinapilla. Nykyään some kohisee siitä, ettei makaronia tarvitse laatikkoa varten keittää. Vaan suosittelen silti, muuten tuppaa mielestäni olemaan aika kuivaa (josta tietysti selviää nestettä lisäämällä).

Ohjeen määrät ovat viitteellisiä, mitään katastrofia ei tapahdu vaikka määrät olisivat jotain muuta. 1,1l perustuu lähinnä siihen, että oma mittakannu sattuu piripinnassa olevan about sen kokoinen. Ainoastaan maidon ja munien suhteen kannattaa noudattaa kaavaa 1 muna per 2dl maitoa.

Ota jauheliha lämpöiseen n. tunti ennen paistamista. Tässä on se etu, ettei pannu jäähdy niin pahasti kun lyös lihaköntin tulille.

  1. Pilko sipulit pieniksi
  2. Kuori ja raasta porkkanat
  3. Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan makaroneja varten jo aiemmin. Keitä makaroneja n. 5 minuuttia suolavedessä ja kaada vesi pois.
  4. Ruskista puolet sipuleista ja puolet jauhelihasta pannulla öljyssä. Mausta molemmat paistoerät loppuvaiheessa mustapippurilla, paprikajauheella, currylla ja suolalla.
  5. Kaada valmistuvat ainekset sitä mukaa uunivuokaan. Ei lähdetä kerrostamaan, vaan sekoitetaan tasaiseksi. (Mainos, Tefalin pinnoitetut valu-alumiiniset vuoat ovat huikeita! Tämä ohje täyttää niistä isomman. Ei tartu reunoihin!).
  6. Lisää myös raaka porkkanaraaste (rouheaksi raastettu) vuokaan.Tarkistus: Tässä vaiheessa vuoassa on siis keitetyt makaronit, maustetut jauhelihat ja sipulit, porkkanaraaste ja kaikki on sekoitettu tasaiseksi massaksi.
  7. Kaada makaroninkeittokattilaan (säästyy tiskiä) maito ja riko sekaan kananmunat. Sekoita hyvin, että rakenne on tasainen. Lisää loraus sinappia ja lihafondi, sekoita hyvin. Kaada munamaito vuokaan tasaisesti.
  8. Ripottele päälle juustoraaste kuorrutukseksi.
  9. Paista uunissa alatasolla n. 200 astetta ja kolmisen varttia tai tunti, älä polta pintaa. Kiertoilmauunissa tasolla ei niin väliä ja asteet jotakin 175 pintaan.

Tarjoile ketsupin ja salaatin kera. Nuorisoa varten ketsuppia kannattaa varata melkein truutta per syöjä, tuntuu olevan ruoka-aine eikä mauste.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Makaronilaatikko
  • 0 0 Makaronilaatikko
  • 0 0 Porkkanainen makaronilaatikko
  • 7 7 Juustoinen makaronilaatikko
  • 4 7 Meikäläisen perunasoselaatikko
  • 2 4 Michkan makaronilaatikko

Kommentit

Stenu76
Kyllä tällä arkiruokien klassikolla nälkä lähtee.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään