Kasleria hapankaali/smetanassa

Reseptiä katsottu 889 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
n 1½ kg kasleria
1 omena
sinappia, suolaa, mustapippuria ja kanelia
800 g hapankaalia
240 g smetanaa
sinappia, suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

Putsaa liha. Leikkaa niin että saat levyn. Nuiji vähän littanaksi ja mausta levy suolalla, pippurilla, sinapilla. Leikkaa omena lohkoiksi ja lado puoleenväliin lihaa, ripottele kanelia omenoiden päälle. Kääri nyt liha rullalle ja laita vaikka hammastikuilla sauma kiinni. Ruskista pinta pannulla vaikka voissa. Suolaa voit myös nyt laittaa pintaan.

Ota vuoka ja laita pohjalle osa hapankaalista ja liha siihen päälle, peitä lopulla hapankaalilla liha. Sekoita smetana, sinappi, suola ja mustapippuri tasaiseksi ja lusikoi vuokaan hapankaalin päälle. Peitä vuoka foliolla  ja pistä uuniin 200 asteeseen n 2 tuntia.

Lisukkeena porkkanoita, lanttua, sipulia ja perunaa, uunissa. Pilko kaikki vuokaan mausta ja lorauta öljyä sekä siirappia. Tulee melkein samaan aikaa kuin lihakin.

 


Kommentit

naija
Tämä taas jakaa makuja, toiset ei voi sietää hapankaalia ja toiset taas tykkäävät. Onneksi me mieheni kanssa tykätään. Hapankaali/smetana hauduttaa lihan ihanan mureaksi ja maukkaaksi. Raakana hapankaali on myös hyvää ja terveellistä, suosittelen ;o)