2 374
2 374

Suomi 100 Aleksanterinleivos

20 annosta

Raaka-aineet

400 g Voita
2 dl Sokeria
2 kpl Kananmunaa
8 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
Vadelmahilloa tai marmeladia
500 g Tomusokeria
3/4 dl Sitruunamehua
Sinistä elintarvikeväriä

Jaa resepti

Ohje

Ohjeesta tulee koko uunipellillisen kokoinen leivos

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi

2. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten

3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää voi-sokeri-munavaahtoon. Älä vatkaa kauan aikaa. Sekoita ainoastaan tasaiseksi massaksi. Voit laittaa taikinan jääkaappiin viilenemään halutessasi, ei ole kuitenkaan pakollista. Itse kaulitsin heti.

4. Jaa taikina kahteen osaan, kaulitse kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kiertoilmauunissa 150 astetta n. 20 min tai tavallisessa uunissa pelti kerrallaan 170 astetta, niin että reunat hieman tummentuvat.

5. Anna puoliskojen jäähtyä. Levitä yhdelle puoliskolle vadelmahilloa ja nosta toinen puolikas varovaisesti hillon päälle. 

6. Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja n. 3/4 dl sitruunamehua notkeaksi tahnaksi, kuitenkin sellaiseksi, että voit sen helposti levittää nuolijalla tai metallilastalla leivoksen päälle (metallilastan pitää olla lämmitetty). Ota osa kuorrutetta (n. 1dl) erilliseen kulhoon ja värjää sinisellä elintarvikevärillä ja kaada/lusikoi pieneen pursotuspussiin.

7. Kaada valkoinen sokerikuorrute leivoksen päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi kerrokseksi. Vedä sinisellä kuorrutteella ohuita raitoja pitkittäin valkoisen kuorrutteen päälle. Vedä veitsen kärjellä tai hammastikulla raitoja kuorrutteen yli, että saat aaltoilevia kuvioita. Anna jäähtyä, että kuorrute kovettuu. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 4 Bacalhau á la Suomi
  • 3 2 Omenakanelikääretorttu
  • 1 1 Suomi libre
  • 14 2 Runebergin tortut
  • 7 6 Chicken Domoda, Suomi versio
  • 3 2 Puuteroidut hillokakkuset

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään