Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Täytetyt makeat lime-jauheliha suippopaprikat

Reseptiä katsottu 2 264 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 kpl Makea suippopaprika
400 g Sika-nauta jauheliha
400 g Tomaattimurska
2 rkl Tomaattipyree
1 kpl Keltasipuli
2 kpl Valkosipulin kynsi
1 rkl Limetin mehua
1 rkl Fariinisokeri
1 tl Paprikajauhe
1 tl Cayannepippuri
1 tl Suola
1 tl Mustapippuria myllystä
3 dl Mozzarella juustoraaste
0,5 dl Parmesanjuusto
3 dl Pitkäjyväinen riisi
1 kpl Fond "du Chef" kanafondikuutio

Ohjeet

 1. Halkaise suippopaprikat pitkittäissuunnassa ja kaiva siemenkodat sun muut ylimääräiset sisukset pois paprikoista pienen lusikan avulla ja huuhtele ne hanan alla. Aseta paprikat uunipellille voipaperin päälle odottamaan. 
 2. Ruskista jauheliha pannulla pienessä määrässä öljyä. Kun jauheliha alkaa ruskistua laittaa pannulle pieneksi pilkotun keltasipulin. Kuullottele hetkinen, jonka jälkeen voit lisätä seokseen mustapippurin, paprikajauheen ja cayannepippurin.
 3. Aseta uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 4. Kunnes jauheliha on täysin ruskistunut voit lisätä siihen fariinisokerin ja limetin mehun. Anna sokerin sulaa ja paahtua pannussa jolloin saat enemmän irti siitä. Älä kuitenkaan polta seosta.
 5. Tässä kohtaa voit lisätä suolan. Suolaa ei kannata laittaa jauhelihaan liian aikaisin, koska se poistaa lihan nesteitä.
 6. Lisää seokseen tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja anna hautua pieni hetki. 
 7. Seos on valmis ja voit alkaa täyttämään suippopaprikoita ruokalusikan avulla. Painele täyte hyvin paprikoiden sisään ja täytä ne piripintaan. 
 8. Täytön jälkeen voit laittaa paprikat uuniin. Anna paprikoiden olla uunissa 15min. 
 9. Laita riisi tulemaan. Itse keitän riisin aina imeyttämällä ja juuri sopivassa määrässä nestettä. 1osa riisiä ja 2osaa vettä pitäisi olla sopiva suhde. Riisin kypsymisaika vaihtelee riisilajin mukaan. Laitan myös Fond "du Chef" kanafondikuution riisien joukkoon tuomaan hyvää suolaisuutta, mutta myös makujen vivahteisuutta.
 10. Paprikoiden oltua 15min uunissa voit laittaa niiden päälle mozzarella juustoraasteen, sekä parmesanraasteen. 
 11. Anna paprikoiden kypsyä viel 10-15min. 
 12. Nauti.

Ruoassa voit käyttää oman makusi mukaan erilaisia chilimausteita, joiden uskon sopivan ruokaan ja sen henkeen oikein hyvin. Limetin mehun ja fariinisokerin suhdetta voi muutella enemmän raikkaaksi tai enemmän makeaksi. Ruoka oli minusta maukasta ja fariinisokerin tuoma alkumaku oli paprikan savuisuuden kanssa oli oikein toimiva ja loppu makuna hieman kirpeästi potkaiseva limetin mehu kruunasin maun. Ruokajuomana voisi hyvin toimia Sol olut lime viipaleella.


Kommentit