Japanilainen inkivääripossu

Reseptiä katsottu 1 688 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1/2 dl soijakastiketta (esim. Kikkoman)
1/2 dl Miriniä
1/4 dl sakea
1 tl sokeria
maun mukaan inkivääriä
porsaanfilettä
ripaus seesaminsiemeniä
kaalia
n. 1 dl/hlö sushiriisiä

Ohjeet

 

Tämän reseptin sain japanilaiselta kämppikseltä. Reseptiin sisältyy hieman erikoisempia aineita, mutta kaiken saa hankittua helposti. Mirin on jonkinlainen sokeria ja sakea sisältävä maustamisneste, jollaisen bongasin Prismasta. Japanissa käytetään ruoanlaittoon tarkoitettua sakea, mutta myös Alkosta saatava juomiseen tarkoitettu sake käy hyvin. 

Porsaanliha on tässä ostettu palvelutiskiltä, mutta mikä tahansa siivuina saatava porsaanfile käy. Määrän kanssa pitää vähän arvioida, me ostettiin 400g lihaa ja kahden hengen annokseen siitä meni reilu puolet. Marinadin aineiden määriä joutuu myös arvioimaan, tuossa on tärkeintä määrien suhde. Tarkoitus on peittää pannun pohja marinadilla.

 

Jos haluat lisukkeeksi riisipallon kuten kuvassa, keitä ensin riisi ja jätä kannen alle höyrystymään siksi aikaa kun teet pääruoan. Riisipallo painellaan palloksi kelmun ja pienen kulhon avulla. Riisiin voi myös sekoittaa esim. aasialaista maustesekoitusta ennen palloksi painelua tai kietoa palan nori-merilevää pallon ympäri (ks. kuva). Tässä annoksessa tehtiin myös misokeittoa valmisaineksista. 

Sekoita soijakastike, mirin, sake sekä sokeri (voit käyttää myös hunajaa) ja raasta inkivääri sekaan. Määrän suhteen joutuu kokeilemaan, me käytettiin sellainen ison peukalon pään kokoinen möntti. 

Leikkaa porsaanfileestä mahdollisimman ohuita siivuja. Kuvassa olevat siivut olivat n. 5mm paksuisia. Mureuta siivut viiltelemällä niiden pintaan matalia viiltoja tai anna niille pieni lihanuijakäsittely. Jotkut saattavat pyöräyttää siivut jauhoissa. 

Paista siivuihin nopeasti pintaväri, enemmän ei tarvitse tässä vaiheessa. 

Kaada marinadi pannulle ja anna muhia pienellä lämmöllä kunnolla kypsäksi, ainakin 10min. Loppuvaiheessa marinadin sokeri saattaa tartuttaa lihan pannun pintaan, joten kääntele siivuja.

Leikkaa kaali pieneksi silpuksi ja asettele pediksi lautasille. Asettele filesiivut pedin päälle ja kaada marinadinjämät siivujen päälle. 

 


Kommentit