2 229
2 229

Lehtijuurikaskääryleet 2.8.2017

Raaka-aineet

mangoldinlehtiä
kanttarelleja
sipulia
cashewpähkinöitä
sokeria, suolaa, pippuria (chiliä)
voita
fetajuustoa

Jaa resepti

Ohje

Pieni puhdistetut kanttarellit, silppua sipuli ja poista isommista mangoldinlehdistä paksumpi lehtiruoti. Silppua pienemmät lehdet ja ruodit. Kiehauta vesi keittimessä ja kaada pannulle mangoldinlehtien päälle, anna pehmitä pari minuuttia ja siirrä lehdet kylmään veteen. Seuraavaksi jäähtyneet lehdet voi levittää talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle. Paahda pähkinät kuumalla pannulla, murskaa pienemmiksi ja siirrä kulhoon. Laita kanttarellit seuraavaksi pannulle ja anna kosteuden haihtua, mausta hivenellä suolaa ja pippuria, siirrä pähkinöiden kanssa kulhoon. Tee sama täytteeseen tulevalle mangoldisilpulle ja siirrä myös kulhoon. Lisää voita pannulle ja kuullota pienitty sipuli, mausta sokerilla ja  suolalla, sipulin pitäisi karamellisoitua mukavasti. Sekoita sipulit kulhoon muiden täytteiden kanssa ja tarkista maku. Murenna fetajuusto. Laita kanttarellitäytettä ja murennettua fetaa lehtien päälle, kääri rullalle ja laita voideltuun vuokaan. Voit vielä sipaista kääryleitä sulalla voilla, laita uuniin 180 asteeseen 20-30 min. 

Itse tarjosin makupalat valmiin Balsamikastikkeen kanssa ja myös Sweet Chili voisi sopia. Potkua haluava voi lisätä chiliä täytteeseen, itse en sitä nyt kaivannut.

Mitään määriä en ohjeeseen laittanut, koska kyseessä oli kokeilu ja pieniä kääryleitä tuli maisteltavaksi vain 6 kpl. Mies tosin kyseli etteikö niitä ollut lisää, eli sanoisin kokeiluni olleen täysosuma.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 3 Lohistruudeli 13.11.2016
  • 5 4 Mangoldia Muhennoksena
  • 0 0 Pähkinäinen parsakaalipasta
  • 7 1 Kanttarellikastike
  • 3 5 Kanttarellinappulat
  • 14 6 Tattikastike

Kommentit

Mummo07
Mangoldi, eli lehtijuurikas.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään