Patakukko (muikut + salami)

3 - 6 h

Raaka-aineet

500 g muikkuja
200 g salamisuikaleita
400 g kylkisiivuja
2 dl ruisjauhoja
suolaa
pippuria
Kansi
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl vettä
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 200'C.

Ota muikut pakkauksesta ja laita ne esim. vanhaan leipäpussiin. Lisää pussiin salamisuikaleet ja ruisjauhot. Sekoita niin, että ruisjauhot ovat suurin piirtein sekoittuneet kalojen ja salamisuikaleiden sekaan.

Rouhi vähän pippuria ja suolaa uunivuoan pohjalle. Asettele noin puolet kylkisiivuista vierekkäin yhdeksi kerrokseksi. Kaada kala-salamisuikale-ruisjauho- seos kylkisiivujen päälle. Jos tuntuu, että vuoka tulee liian täyteen, voit jättää osan seoksesta pois ja paistaa erikseen pannulla voissa. Laita seoksen päälle loput kylkisiivuista ja rouhi vielä suolaa ja pippuria niiden päälle.

 

Kansi:

Kaada vesi, ruisjauhot ja hippunen suolaa astiaan ja sekoita sekä vaivaa taikinaksi. Jos tuntuu, että jää löysäksi, niin lisää ruisjauhoja. Ota taikinapallo käsiisi ja ala muovaamaan siitä suunnilleen vuoan kokoista levyä. Laita valmis levy vuokaan täytteiden päälle ja pistele haarukalla muutama reikä.

Laita koko vuoka uuniin n. 1/2 tunniksi, sen jälkeen laske lämpötila 150'C, voitele pinta ja jatka paistamista yhteensä 3h. Noin tunnin välein on hyvä sivellä voita pintaan ja jos alkaa näyttämään pinta tummalta, voi laittaa kannen päälle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään