Laiskan kokin soijamakaroonilaatikko

6 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

ruokaöljyä
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio (tai kasvis-)
2 dl tummaa soijarouhetta
1 pss makaronia (400 g;n pussi)
vettä
2,5 dl (juustomaustettua) ruokakermaa, maitokin käy
(juustoraastetta)

Jaa resepti

Ohje

1) Pilko sipulit ja kuullota niitä vähän öljyssä kattilassa.

2) Lisää lihaliemikuutio (voi käyttää kasvisliemikuutiotakin, itse pidän lihan mausta) sekä soijarouhe. Muitakin mausteita voi käyttää liemikuution lisäksi tai sen asemesta.

3) Lisää ohjeen mukaan vettä (yleensä 4 dl, kun soijarouhetta on 2 dl). Anna kiehua hetki.

4) Lisää makaroonit, joko pussissa olevan ohjeen mukaan, 5 dl, tai koko pussi, kuten itse tein. (Siitä olisi jäänyt tähteeksi vain alle pari desiä.) Lisää myös pari desiä vettä, jotta makaronitkin peittyvät.

5) Sekoita aineita kattilassa ja anna makaroonienkin vähän pehmetä ja imeä nestettä veden kiehuessa. Niiden ei tarvitse olla vielä kypsiä.

6) Voitele vuoka ja kaada makarooni-soijarouheseos siihen. Kaada päälle kerma tai maitoa. Katso, että nestettä on riittävästi, makarooni imee sitä kypsyessään. Neste saa peittää seoksen selvästi, lisää sitä tarvittaessa (itse laitoin parisen desiä lisää vettä), kannattaa myös vähän sekoittaa seosta.

7) Laita vuoka uuniin, n. 175 astetta, kypsymisaika on vajaa tunti. Lisää halutessasi juustoraastetta päälle kypsennyksen puolivälissä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 0 Laiskan kokin sorsapaisti
  • 4 1 Kiireisen kokin lihapata
  • 1 8 Laiskan makaroniloora
  • 2 0 Rennon kokin kinkkupiirakka
  • 1 0 Laiskan Lasagne
  • 3 2 Laiskan miehen broilerikiusaus

Kommentit

Tyttinen
Halusin kokeilla tehdä soijamakaroonilaatikkoa mahdollisimman vähällä vaivalla ja likaamatta monia astioita. Tämä oli tuloksena. Ensimmäinen testilaatikko maistui mielestäni hyvältä, juustomaustettu kerma antoi ruoalle pehmeyttä ja makua, minkä puute voi olla joskus ongelma soijarouhetta käyttäessä. En ole kasvissyöjä, mutta omilla valinnoilla tästä voi tehdä mielestäni vegaanistakin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään