Karitsan välikyljys &uunipaahdetut juurekset 18.4.2017

Reseptiä katsottu 2 641 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
hyvän kokoinen pala välikyljystä ( ainakin 200 gr per syöjä )
manteliperunaa ( mandelpotatis ) puikulaperunaa ?
neljän eri värin porkkanaa, punasipuli
Butternut kurpitsaa oliiviöljyä, merisuolaa
timjan oksia, tai kuivattua, jne. voita & öljyä lihan paistamiseen

Ohjeet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

kuori ja pilko kaikki juurekset , ei perunoita,  suurinpiirtein saman kokoisiin paloihin, perunat halkaiset vaan pituussuuntaan kahtia. Kaikki uunivuokaan, mausteet ja oliiviöljyt päälle, sekoittele kaikki kunnolla ja anna perunoitten leikkauspinnan olla ylöspäin, siis kuori alas.

Aloita nyt lihan valmistelut kun juurekset ovat uunissa paahtumassa  syömäkelpoisiksi, n. 25 min. ovat valmiit, sitten lämpö pois päältä, uunin luukku rakoiselle. Paista välikyljys maustetussa öljy&voi sekoitteessa kunnes sisälämpö on ainakin 58 astetta. Anna lihan levätä joko kannellisessa kulhossa tain alumiini-folio-käärössä n. 10 min . Älä vaan tiskaa paistinpataa !

Lihasta tulee hyvää nestettä , se paistinpataan kunnon loraus punaviiniä ja tilkkanen tomaattipyrettä, maizenaa ja vettä, kiehuta hetki ja siilaa kastike. Käytän aina yrttioksia ja murskattuja valkosipulin kynsiä padassa lihan  paistamisen aikana. Tästä soosista tuli ihan taivaallisen ihanaa !( sanoi Ukko )

Tarjoile liha annospaloihin leikattuna juurespedillä,  valkosipuli&persiljavoin kera, sen teemme aina itse.   Perunat poimin eri kulhoon kun tuli niin paljon vihanneksia vaan kaikki hävisivät kuten aina....

 


Kommentit

Bettan
Älyttömän hyvää , ihan niin yksinkertaisen helppoa tehdäkin Liha oli Uuden Seelannin tuoretta karitsaa, niin ihanan maukasta ja mehevää Pöydässä oman pihan kukkaset, kevät on täällä Skånessa ja narsissien nimikin on Påsklilja eli pääsiäislilja vapaasti käännettynä

Kulinaristi

Reseptejä laadukkaista raaka-aineista kokkaavalle ruokaharrastajalle.