23 244
23 244

Herkullinen peltivihis (Vegaaninen!)

15 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Riisin keittämiseen
3 dl puuroriisiä
6 dl vettä
kasvisliemikuutio
Soijarouheen turvotukseen
3 dl soijarouhetta
6 dl vettä
kasvisliemikuutio
mausteita oman maun mukaan
Vihannekset
1-2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 chili
1 punainen paprika
3-4 porkkanaa
1 purjo
oliiviöljyä
Muu täyte
3 dl vettä
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl kaurakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
mausteita
Taikina
2 pkt Sunnuntai ruisperunataikinaa

Jaa resepti

Ohje

Herkullinen, täysin vegaaninen peltivihis, joka maistuu varmasti myös sekasyöjille ja lapsille! Sopii erinomaisesti sellaisenaan välipalaksi tai lisukkeeksi kasviskeitoille.

Bongasin alkuperäisen reseptin Demi Auloksen blogista (http://www.demiaulos.com/2016/01/peltivihis.html), mutta muokkasin sitä hieman. :) 

 

Aloita keittämällä puuroriisi vedessä, johon olet myös sekoittannut kasvisliemikuution. Mikäli ruisperunataikina ei ole vielä sulamassa, kannattaa sekin tehdä viimeistään nyt. Uuninkin voit jo laittaa lämpenemään 225°C. 

Laita samalla myös soijarouhe turpoamaan samanlaiseen seokseen, itse turvotin vedenkeittimessä keitetyllä vedellä. Lisäsin soijarouheen päälle myös muita mausteita, kuten hieman pizzamausteta ja curryä.

Pilko sipuli, valkosipuli ja chili. Sen jälkeen pilko n. 15-20 senttimetriä purjoa ja kokonainen paprika pieniksi paloiksi. Viimeiseksi kuori ja raasta porkkanat. 

Tämän jälkeen pane pannulle loraus oliiviöljyä ja kuullota sipulit ja chili. Lisää joukkoon muut vihannekset ja kypsennä muutama minuutti. 

Kun vihannekset ovat kypsyneet, lisää joukkoon vesi ja jatka kypsentämistä muutama minuutti. Tämän jälkeen lisää joukkoon kaurakerma, tomaattipyree, sokeri, vehnäjauhot ja mausteet. Lisää samalla joukkoon riisi ja soijarouhe, minkä jälkeen sekoita hyvin. Pidä pannu liedellä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiinteää. 

Kaulitse yksi paketti Sunnuntai ruisperunataikinaa pohjaksi, niin ohueksi, että se peittää pellin. Nosta taikina varovasti pellille.

Lisää täyte tasaiseksi kerrokseksi.

Kaulitse nyt myös toinen paketillinen taikinaa ja nosta se kanneksi. Sen jälkeen painele pohja ja kansi tiiviisti yhteen, voit myös tökkiä haarukalla kuvioita vihiksen päälle. Voitele vihis halutessasi  esimerkiksi oliiviöljyllä tai kananmunalla, jos kananmuna sopii ruokavalioosi.

Paista vihistä uunin keskitasolla 225°C:en lämpötilassa n. 15-20 minuuttia ja nauti :) 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Herkullinen kalakeitto
  • 18 4 Herkullinen Lasagne
  • 0 1 Herkullinen pekonipasta
  • 3 3 Herkullinen savulohi pizza
  • 9 4 Herkullinen lihapata
  • 4 0 Herkullinen Spagettivuoka

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään