Briossi, pehmeä ja pullava

Reseptiä katsottu 2 853 kertaa
Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kotikokki
1 aikomus leipoa

Ohjeet

Briossileipä

Tarvitset: 2dl maitoa 2 kananmunaa 1/2ps kuivahiivaa 1rkl sokeria 100g vehnäjauhoja (ensimmäisessä vaiheessa)

275g vehnäjauhoja (toisessa vaiheessa) 100gvoita 1 tl suolaa

1 kananmuna voiteluun

Valmista näin: Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sokeri, kananmunat ja 100g vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Jätä taikina yön yli kehittymään jääkaappiin tai huoneenlämpöön.

Seuraavana päivänä alusta taikinaan loput vehnäjauhoista (eli 275g) ja suola, kunnes taikina on yhtenäinen. Lisää taikinaan sitten kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja alusta kunnes kaikki voi on sulautunut taikinan joukkoon. Tämä tulee viemään hetken ja näyttää alkuun siltä, ettei kaikki voi mitenkään sulaudu taikinaan. Vähitellen taikina kuitenkin ottaa voin sisäänsä, ole vain kärsivällinen! Mikäli taikina ei ala irtoamaan sormista ja on liian kosteaa, lisää vielä jauhoja kunnes rakenne on sopiva.

Nosta taikina jääkaappiin kovettumaan ja kohoamaan tunniksi. Tämän jälkeen jaa taikina neljäksi palleroksi ja asettele taikinapallerot paahtoleipävuokaan. Anna kohota hetki. Voitele leipä kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes briossi on kauniin kullanruskea ja tuoksuu uskomattoman hyvältä!

Alkuperäinen reseptini: http://aitoaarkiruokaa.fi/pehmea-briossi/

tervetuloa lukemaan :)

 


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.