Kalapata melkein Minna Buncen tapaan 7.6.2016

Reseptiä katsottu 2 499 kertaa
6 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
300-400 gr tuoretta lohta paloina
kampasimpukoita. puoleksi sulaneita
sinisimpukoita keitettyjä, katkarapuja
karhunlaukkaa, perunoita,häränpapuja /herneitä/kermaa, voita jauhoja,sitruunanmehua,juustoraastetta,suolaa,pippuria

Ohjeet

Tässä meidän muunnelmamme Minna Buncen iki-ihanasta kalagatiinista.

Keitä muutama kuorittu peruna ensin !

Kerää lohipalat, simpukat, katkaravut ja herneet uunivuokaan tasaisesti, suolaa pippuria myllystä päälle- keitä valkokastike johon lisäät runsaasti silputtua karhunlaukkaa / jos ei löydy niin vaikkapa tuoretta pinaattia / hieman sitruunanmehua ja raastetta, /loraus valkoviiniä/. Viimeksi lisäät juustoraasteen kastikkeeseen , meillä oli Le Gruyere juustoa eka kerran, Västerbottens juustoa jatkossa. Kiehauta , kastike saa olla aika tanakkaa, kaada nyt kuuma kastike tasaisesti peittämään kalat ja purista viimeksi keitetyt haaleat perunat peittämään koko tekeleen. Juustoraastetta  päälle ja sitten vuoka uuniin, 225 astetta  noin 15 -20 min. riippuen uunista.  Valmista kun gratiini on saanut kauniin värin.

 Kaunis kuva tästä alkuperäisestä herkusta löytyy Minna Buncen keittiöstä, ei meillä kuvat onnistu pääsemään samaan huippuluokkaan !


Kommentit

Bettan
Tämä alkuperäinen Minna Buncen tekemä ( gratiini)kalapata-resepti on sellaista herkkua että se vie kielenkin, tuli niin yhdellä syönti- kerralla koko suvun suosikki tästä ! Suositellaan ! Tehdään meillä kuitenkin niistä aineksista jotka löytyy juuri ja nyt sekä omilla muunnoksilla

Kulinaristi

Reseptejä laadukkaista raaka-aineista kokkaavalle ruokaharrastajalle.