Minttusuklaakakku

20 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Pohja
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
5 dl maitoa
120 g voita
2 kananmunaa
Täyte
4 valkuaista
4 rkl vettä
dl sokeria
350 g voita
10 tippaa piparminttuöljyä
ripaus vihreää elintarvikeväriä
Suklaakuorrutus
3/4 dl kermaa
150 g tummaa suklaata
Koristeeksi
valkosuklaarouhetta/mariannerouhetta

Jaa resepti

Ohje

Minttusuklaakakku on tuhti, joten tästä kakusta riittää isolle joukolle. Pienikin siivu riittää taltuttamaan makeanhimon, ehkä... :)

Pohja:

Sekoita kakkupohjan kuivat aineet keskenään. Mittaa toiseen kulhoon 2½dl maitoa sekä kananmunat. Sekoita niin, että munien rakenne rikkoutuu. Yhdistä seokset. Paloittele voi ja kuumenna kattilassa sen verran, että voi sulaa. Lisää voihin 2½dl maitoa. Kaada kuuma seos taikinan joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa kahden 20cm irtopohjavuoan pohjat leivinpaperilla ja jaa taikina niihin. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20-22min. Kokeile pohjin kypsyyttä coctailtikulla. Pohjan ei tarvitse olla täysin kypsä, koska pohjaa ei halkaista! Kun pohjat ovat valmiit, nosta ne vuoista jäähtymään.

Täyte:

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä, kunnes sokeriliemi on n. 115-asteista. Laita samanaikaisesti valkuaiset vatkautumaan valkoiseksi kovaksi vaahdoksi monitoimikoneeseen. Lisää kuuma sokeriliemi vaahdon joukkoon ja jäähdytä koko ajan vatkaten, n. 5-7min. Paloittele huoneenlämpöinen voi ja lisää joukkoon. Lisää myös piparminttuöljy ja elintarvikeväriä. Seos saattaa aluksi näyttää rakeiselta, mutta jatka vatkaamista, kunnes kuorrute on kauniin tasaista. Maistele, ja lisää tarvittaessa piparminttuöljyä.

Laita toinen jäähtyneistä kakkupohjista tarjoilulautaselle. Levitä kerros täytettä päälle, ja nosta tämän päälle toinen kakkupohja. Levitä tämänkin päälle ohut kerros täytettä ja nosta jääkaappiin jähmettymään (n. 20min). Lisää tämän jälkeen toinen, paksumpi kerros täytettä ja levitä sitä myös reunoille. Nosta taas jääkaappiin. Anna jähmettyä n. ½h.

Suklaakuorrutus:

Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Ota seos pois liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoitellen, n. 10min. Tällöin kuorrute on vielä juoksevaa mutta ei liian kuumaa. Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Anna kuorrutteen valua myös reunoille.

Raasta pinnalle koristeeksi valkosuklaata tai ripottele päälle mariannerouhetta.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään