Minttusuklaakakku

12 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

3 dl sokeria
2,75 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3-4 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Minttusuklaata (esim. Marabou minttukrokantti)
Kuorrutus
150 g voita
2-3 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
500 g suklaasokerimassaa
Kostutus
2,5 dl Munttukahvijuomaa (Valio Eila)

Jaa resepti

Ohje

  1. Aloita tekemällä kakkupohja. Pohjan voi tehdä jo edellisenä päivänä, tai aiemminkin pakkaseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (itse käytin halkaisijaltaan 24cm vuokaa) ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin tunti.
  2. Testaa kakkupohjan kypsyys työntämällä tulitikku/koktailtikku keskelle kakkua: mikäli tikkuun ei tartu taikinaa, on pohja valmis. Kumoa kakku vuoasta lämpimänä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan (=kerrokseen), ja kostuta hyvin minttukahvijuomalla.
  3. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto kerman joukkoon. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa, anna jäähtyä ja lisää suklaasula kerma-tuorejuustovaahtoon. Voit vatkata täytettä varovasti sähkövatkaimella, mutta varo ettei kerma mene voiksi! Itse en lisää täytteeseen sokeria, koska suklaassa sitä on riittämiin, mutta jos käytät kovin tummaa suklaata, voit vielä lisätä sokeria makusi mukaan. 
  4. Kokoa kakku levittämällä täyte pohjien väleihin. Siirrä kakku täyttämisen jälkeen tunniksi (tai vaikka koko yöksi) jääkaappiin asettumaan. Täytekin napakoituu hieman kylmässä, joten kakku on helpompi kuorruttaa. 
  5. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakaojauhe kreemiksi, ja levitä tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Kaulitse tomusokerin avulla sokerimassa noin millin paksuiseksi levyksi, ja nosta kakun päälle. Silittele pinta tasaiseksi, ja leikkaa massasta ylimääräinen helma pois. Jos säilytät valmista kakkua jääkaapissa, älä käytä kupua, ettei kakku hikoile!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Macaroon
Tämä kuvan kakku valmistui poikamme ristiäisiin, ja maistui koko juhlakansalle! (Siksipä kuvankin ennätin ottaa vasta tähteistä...) Mikäli kuorrutat kakkua ensimmäistä kertaa massalla, kannattaa tarkempia vinkkejä katsoa esim. Kinuskikissan sivustolta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään