10 008
10 008

Marianne suklaapalat

Raaka-aineet

6 kpl Munia
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
n.1 maustemitta suolaa
200 g sulatettua voita tai margariinia (käytin margariinia itse)
1 ½ dl kermaa tai maitoa (käytin valion laktoositonta kermaa)
kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g taloussuklaata (tuli aika makea ja kaakaomainen maku kuorrutteesta, joten voisi sopia maitosuklaa paremmin)
3 tl minttulikööriä (jos et halua käyttää likööriä, voit korvata sen joko laittamalla 1dl lisää mariannerouhetta tai 2 tippa
3 rkl Kermaa
1 dl Mariannerouhetta
2-2½ dl tomusokeria
kostutus:
1 dl maitoa
1 tl minttulikööriä tai 1 tippa piparminttuöljyä (itse en edes tehnyt koko kostutusta piirakalle ja hyvä siitä silti tuli)

Jaa resepti

Ohje

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma (tai maito). Sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti isolla lusikalla sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25 min. Mittaa kerma ja liköri kuumuutta kestävään astiaan tai kattilaan. Kuumenna liedellä tai mikrossa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Nosta liedeltä. Paloittele suklaa kuuman minttukerman joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää tuorejuusto ja mariannerouhe joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Sihtaa tomusokeria seokseen ja sekoita. Massan tulee olla pehmeää ja helposti levittyvää. Jos tomusokeria tulee liikaa ja seos muuttuu liian paksuksi, voit lisätä pikku tilkan kermaa joukkoon jotta saat seoksen juoksevammaksi. Mausta maito minttulikörillä (tai piparminttuöljyllä) ja kostuta jäähtynyt pohja minttumaidolla. Leikkaa pohja valmiiksi paloiksi mutta älä irrota paloja vielä toisistaan. Levitä suklaakuorrute pohjan päälle. Nosta viileään noin tunniksi. Irrota palat ja aseta tarjolle. Koristele suklaapalat esim. nonparelleilla tai marinnerouheella. Kuorrute jää aika pehmeäksi mutta sopivan kiinteäksi, se ei kovetu kuten mokkapaloissa. Sopii myös pakastettavaksi ja maistuu pakastamisenkin jälkeen vielä hyvältä!

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 1 Marianne rouhepullat
  • 3 3 Suussasulavat Marianne kuppikakut ja sitruunainen kuorrute
  • 4 6 Liisan suklaapalat
  • 1 2 Ihanan ihanat suklaapalat
  • 2 0 Rouheiset suklaapalat (n. 15 palaa)
  • 3 2 Marianne juustokakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään