Taatelikakku

20 annosta

Raaka-aineet

250 g jauhoja (oisko 2,5-3dl?)
2 tl soodaa (tai 3tl leivinjauh.)
(ripaus kanelia yms)
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl hapanta kermaa
160-200 g kuivattuja kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g rasvaa

Jaa resepti

Ohje

Pilko taateleita halutessas vähän, nakkaa sitten kattilaan veden kanssa ja keittele pehmeäksi ja tahmeaksi massaksi (ei mee kauheen kauaa, ehkä vartti?). Tässä vaiheessa lorauttelin itse melkeinpä desin verran rommia veden tilalle, aattelin josko antais makuja. Nakkaa rasva seokseen sulamaan, kun taatelit on keitelty.

Vatkaa munat ja sokeri (ei tarvi kummemmin vaahdotella, mutta rakenne kunnolla rikki ja miksei pari pientä ilmakuplaakin, tuo kuohkeutta ja nostattaa). Sekoita sooda/leivinjauhe vehnäjauhoihin (halutessasi myös kaneli tai joku muu mauste, ei välttämätöntä lainkaan). Nakkaa jauhot muna-sokeriseokseen, hapan kerma myös (ja taas sovelsin, ihan vaan maitoa!), ja lopuksi taateli-rasvaseos. Sekoita tasaiseksi sen kovemmin vatkaamatta ja veivaamatta, ei tähän sitkoa tarvita :).

Rasvaa ja korppujauhoita iso kakkuvuoka (menneekö noihin 2 litraa vai hä?) ja kippaa taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunnin verran. Testaa kypsyys tikkutestillä. Anna hetki jäähtyä vuoassa, kippaa sitten lautaselle yms. Itse peittelin jäähtyneemmän kaakun foliolla. Paranee vaan levätessään!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Tämä on kyllä ihan vakkari joulun aikaan. Ja menis millon vaan muulloinkin! Ihana mehevä ja kosteutensa säilyttävä kakku. Ja note to self, jos kaipaa rommin makua esiin ni saa varmaan lorautella toisen desin... Ei havaittavaa makua, mutta tulipahan testattua!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään