Mustikkamunakas

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

3 valkuaista
2 keltuaista
2 rkl kylmää maitoa tai kivennäisvettä
0,5-1 rkl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
Täyte
0,5-1 dl mustikoita (tai mitä pakkasesta löytyy!)
(1 rkl perunajauhoa)
voita tai öljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Riko keltuaiset, ja lisää niiden joukkoon neste, sokeri ja jauho. Kääntele valkuaisvaahdon joukkoon. 
  2. Kuumenna uuni 200 asteiseksi, käytä mielellään grillivastusta! Kuumenna voi tai öljy (uuninkestävällä) paistinpannulla, ja kaada munakasseos pannulle. Rasvaa kannattaa käyttää suht runsaasti, jottei munakas tartu pannuun! Kun pohja alkaa olla ruskistunut (=voit kurkata munakkaan alle lastalla), lisää mustikat pinnalle ja siirrä koko komeus uuniin noin 3-5 minuutiksi. Halutessasi voit lisätä mustikoihin hieman sokeria. Erityisesti jos käytät pakastettuja mustikoita, kannattaa pyöräyttää mustikoihin hieman perunajauhoja jottei munakas vety! Tarjoile munakas kuumana! Mikäli et omista uunin kestävää pannua, siirrä munakas uunivuokaan tai pellille elivinpaperin päälle ennen uuniin siirtämistä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 12 Joulutortut rahkavoitaikinasta
  • 22 5 Vadelma/Karviais kiisseli
  • 1 0 Mokkatäytekakku
  • 3 2 Ranskalainen marjapiirakka
  • 8 4 Punaherukka-Tuorejuustotorttu
  • 1 0 Omenaletut

Kommentit

Macaroon
Tämä on perheeni suosikki makeista iltapaloista; jonkin verran keskustelua on käyty siitä, onko kyseessä munakas vai pannukakku. :) Kukin päättäköön sen itse! Omaan makuuni mustikoiden makeus riittää, enkä käytäkään täytteessä sokeria, mutta mikäli haluat extra makeutta munakkaaseen, voi mustikat sokeroidakin. Kokeile myös rohkeasti muita marjoja täytteeseen!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään