3 557
3 557

Täyteläinen ja rapea omenapiirakka

6 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

100 g voita (tai vegaanista margariinia)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl maitoa (tai kauramaitoa)
TÄYTE
5-6 kpl Isohkoa hapanta omenaa (esim. kotimaista)
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1/2 tl suolaa
25 g voita (tai vegaanista margariinia)
2 rkl sitruunamehua
MURUSEOS
50 g kylmää voita (tai veg. margariinia)
1 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/3 dl sokeria

Jaa resepti

Ohje

1. Valmista ensin täyte. Pese ja poista siemenkodat omenoista ja kuutioi omenat pienehköiksi kuutioiksi. Laita laakeaan kattilaan omenakuutiot, sitruunamehu (ei pakollinen), voi tai margariini, sokerit, kaneli, suola ja neilikka ja kiehauta. Sen jälkeen anna seoksen kypsyä miedolla lämmöllä välillä seikoitellen n. 15-20 minuuttia, omenoista on tarkoitus tulla pehmeitä. Voit lisätä loppuvaiheessa hieman jauhoja, jotta seos sakenee. Tee pohja samalla, kun omenaseos kypsyy. 

 

2. Valmista pohja. Sekoita kulhossa voi tai margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa astiassa vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää tämän jälkeen jauhoseosta margariini-sokeriseokseen vähitellen maidon kanssa sekoitellen. Lopuksi kannattaa alustaa kädellä taikina kiinteäksi palloksi. Levitä taikina normaalikokoisen piirakkavuoan pohjalle. Jos on pienempi vuoka, taikinaa voi levittää reunoille saakka.

 

3. Valmista muruseos. Sekoita astiassa voi, jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri sekaisin (kädellä saa helpoiten). Tarvittaessa lisää jauhoja.

 

Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 5 minuuttia. Kaada sitten omenatäyte pohjan päälle ja ripottele muruseos päälle. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia. 

 

Tämä piirakka on aivan mahtava - pehmeä, makea, mausteinen ja rapea pinnalta, sekä tarvittaessa maidoton ja munaton, sekä vegaaninen, joten se käy suurelle yleisölle! Tarjoa jäähtynyt, mutta lämmin piirakka vaniljajäätelön kanssa (erikoisruokavaliolle sopii esim. Choicen vaniljajäätelö, toimii myös sekasyöjille). 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Gluteeniton ja vegaaninen omenapiirakka
  • 2 3 Murea omenapiirakka
  • 0 0 Annin rapea mansikkapaistos
  • 5 6 Täyteläinen SuklaaMansikkaKakku
  • 2 1 Rapea raparperipiirakka 4.5.2018
  • 7 1 Omenapiirakka

Kommentit

Emsku
Yritin etsiä reseptiä, joka olisi kaikkea sitä mitä omenapiirakalta haluaisin samassa paketissa, mutta sellaista ei löytynyt, joten yhdistelin reseptejä ja muokkasin. Halusin piirakan olevan pehmeä ja mausteinen, mutta myös rapea, enkä halunnut tehdä peruspiirakkaa. Piirakan piti olla myös vegaaninen, joten tällainen siitä tuli ja on ihan pakko sanoa, että en ole ikinä tehnyt/syönyt parempaa omenapiirakkaa!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään