Sieni-kasvislasagne

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1 kg tuoreita herkkusieniä
1 kpl kesäkurpitsa
1 kpl purjo
1-2 kpl sipuli(a)
1 kpl yksikyntinen valkosipuli
1 kpl chili
2 kpl tomaattia
100 g babypinaattia
voita
suolaa ja pippuria
250 g (myski)kurpitsaa
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
lasagnelevyjä
300 g mozzarellaa
200 g parmesaania

Jaa resepti

Ohje

Kasvikset

Viipaloi sienet rouheiksi paloiksi ja paista voissa kahdessa erässä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Kalttaa tomaatit, poista kannat, ja pilko paloiksi. Pese purjo ja pilko pieneksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja leikkaa renkaiksi/pieneksi. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi. Hienonna chili.

Siirrä sienet sivuun odottelemaan ja kuumenna kesäkurpitsa, tomaatit, chili sipuli ja valkosipuli. N. 5 minuutin kuluttua lisää purjo ja anna hautua 5-10 min. Lisää lopuksi pinnalle babypinaatti ja anna hautua kannen alla kunnes pinaatti on pehmennyt. Sekoita lopuksi sienet joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kastike

Kuori ja kuutioi kurpitsa ja paista voissa paistokasarissa pehmeäksi. Lisää vehnäjauhot ja maito ja anna suurustua miedolla/keskilämmöllä jatkuvasti sekoitellen. Lopuksi soseuta kastike sauvasekoittimella sileäksi ja lisää suolaa maun mukaan.

Raasta parmesaani ja revi mozzarella erillisiin astioihin.

Lado ainekset vuorotellen vuokaan aloittaen kastikkeesta: kastike, lasagnelevy, kasvikset, mozzarella, parmesaani...toista kunnes astia on melkein täysi ja päätä kierros kastikkeeseen ja pinnalle vielä hieman parmesaania.

Paista uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia. Jos pinta tuntuu ruskettuvan liian nopeasti, jatka paistoa vain alalämmöllä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään