5 585
5 585

Helppoa, nopeaa ja hyvää: paistettu riisi

15 - 30 min

Raaka-aineet

Riisiä
Joku vihannes ( porkkana, parsakaali, kukkakaali,kiinankaali jne.)
n. 2 valkosipulin kynttä
1 kananmuna
Maustamatonta tofua
n. 1 1/2 tl Jauhelihamaustetta
reilusti Soijakastiketta

Jaa resepti

Ohje

Elikkäs. Tämä ohje on todella kätsy, jos jääkaapissa sattuu olemaan edellisen päivän riisiä, eikä sillä oikein tiedä mitä tehdä. Jos sitä ei kuitenkaan ole, paistetun riisin tekeminen täytyy aloittaa riisin keittämisestä. Itse käytän Jasmin-tai Basmatiriisiä, mutta tähän käy mikä tahansa pitkäjyväinen riisi. 

Sillä aikaa, kun riisi kiehuu, voi vihanneksen/vihannekset pilkkoa pienemmiksi. Kuten kuvassa näkyy, käytin tällä kertaa porkkanaa, mutta suosittelen koko sydämmestäni parsakaalista. Vihannesten seuraksi sitten valkosipuli ja tofu.

Kun riisit ovat valmiita, laita kaikki pilkotut ainekset paistinpannulle. (Älä paista liikaa, sillä vihannekset ovat parempia, jos ovat sisältä vielä hiukan kovia.) Lisää heti perään riisi. Kun riisi on sekoitettu vihannesten ja tofun joukkoon, tee paistinlastalla hiukan tyhjää tilaa paistinpannun nurkkaan ja lisää sinne kananmuna. Sekoita kananmunaa koko ajan niin, ettei se pääse paistumaan yhtenäiseksi möykyksi, vaan hajoaa pieniksi  palasiksi. Kun kananmuna on paistunut, sekoita se muiden joukkoon.

Lisää reilusti (mutta varovasti) soijakastiketta ja jauhelihamaustetta. 

Paistettu riisi on siitä ihana ruokalaji, että siitä voi tehdä minkä makuisen tahansa. Riisin joukkoon voi laittaa vaikka mitä ja sen voi maustaa vaikka millä. Ilmoittakaa, jos keksitte jonkin mahtavan makuyhdistelmän, niin miekin pääsen tekemään sitä ;) .

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 2 Helppoa, halpaa, nopeaa sekä terveellistä
  • 14 0 Paistettu riisi
  • 0 0 Tomaattinen kanakastike ja riisi
  • 3 3 Paistettu riisi
  • 0 2 Suklaamuffinssit helppoa ja nopeaa tehdä
  • 0 1 Porsaan kassler: fenkolinsiemen, valkosipuli ja chili mausteseoksella, uunissa paistettu

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään