20 056
20 056

KARPALOPIIRAKKA

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

POHJA:
2 dl sokeria
1 dl hedelmäsokeria
6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 dl piimää
1 dl voisulaa
2 dl auringonkukkaöljyä
400 g karpaloita
muruseos pinnalle:
½ dl voita
3/4 dl hedelmäsokeria
2 dl pähkinäjauhetta
½ dl kaurahiutaleita
rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Jaa resepti

Ohje

Valmista pohjataikina sekoittamalla ensin jauhot, sokeri ja sooda. Lisää jauhoseokseen vuorotellen piimää sekä öljyn ja voin sekoitusta. Hämmennä tasaiseksi massaksi.

Nypi muruseosta varten kylmä voi pieniksi palasiksi. Sekoita toisessa kulhossa pähkinäjauhe ja kaurahiutaleet ja lisää nypitty voi. Sekoita murumassaksi.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kaada karpalot tasaisesti piirakkataikinan päälle ja ripottele muruseos viimeiseksi tasaiseti koko piirakalle.

Paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Seuraa, ettei piirakka tummu liikaa. Voit laittaa alumiinipaperin n. ½ tunnin paistamisen jäkeen piirakan päälle estämään tummumista.

Samankaltaisia reseptejä

  • 15 2 Vanhanajan piimäkakku pellille
  • 3 3 Omena-MuruPiirakka, pieni
  • 11 10 HedelmäLeivokset
  • 1 1 Omenatorttu
  • 8 3 Nektariinipiiras
  • 1 1 Kauraomenapiirakka, pellillinen

Kommentit

Fasaani
Tämä piirakka syntyi, kun rupesin tekemään Marin puolukkapiirakkaa. Olin aivan varma, että kookoshiutaleita on. Ei ollut. Mutta oli pähkinäjauhetta ja kaurahiutaleita. Voi oli vähissä, joten auringonkukkaöljy peliin. Sokerikin lopuillaan, joten hedelmäsokeri kaveriksi. Ja puolukat olinkin jo alun perin aikonut vaihtaa karpaloihin. Ainakin ensimmäinen lämmin pala on oikein hyvää, aika mehevää, tummaa mutta ei palanutta. Ei paha!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään