17 453
17 453

Tuorejuustosarvet oikeasta voitakinasta (G)

12 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

Voitakina:
250 g suolatonta voita
dl hienoa, vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl maissijauhoja (ei tärkkelystä)
1 dl jääkylmää vettä
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania
1 tl suolaa
Täyte:
tuorejuustoa haluamassasi maussa (itse käytin valkosipulia)
juustoraastetta
Voiteluun:
1 kananmuna

Jaa resepti

Ohje

Ei-gluteenittoman version saat kun jätät ksantaanin ja psylliumin ohjeesta pois ja korvaat jauhot hienolla vehnäjauholla.

 

Voitaikinan valmistus:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Laita kulho jääkaappiin, että seos viilenee. Lisää viileän jauhoseoksen joukkoon 130 grammaa kylmää mutta hieman pehmennyttä voita ja nypi seos murumaiseksi. Lisää pakkasen kylmä vesi ja sekoita seos nopeasti tasaiseksi ylimääräistä vaivaamista välttäen. Kääri taikina kelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

2. Jauhota kevyesti työpinta ja kumoa siihen taikinapallo. Kauli taikina nopeasti ohueksi, suorakaiteenmuotoiseksi levyksi, jonka paksuus on noin puoli senttiä. Levitä nyt loput kylmästä voista taikinan keskelle limittäin. Voit ottaa voista ohuita siivuja esim. juustohöylällä.

3. Taita taikinan molemmat sivut keskelle niin, että voi jää taitosten alle. Taita vielä toiset sivut ensimmäisten taitosten päälle. Nipistä taikinapaketin reunat kiinni ja laita taikina jäähtymään taas noin vartiksi.

4. Kauli jäähtynyt taikina noin sentin paksuiseksi suorakaiteeksi. Taittele levy jälleen samalla tavalla kuin kohdassa 3. Nosta taikina jäähtymään vartiksi.

5. Kauli jäähtynyt taikina taas suorakaiteeksi ja tee taitokset kuten aiemmin. Nosta taikina jäähtymään vähintään tunniksi ennen käyttöä.

 

Voisarvien valmistus:

1. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi ympyräksi ja jaa ympyrä leivänpyörällä sektoreihin. Jokaisesta sektorista tulee yksi voisarvi.

2. Lisää jokaisen sektorin leveälle päälle noin ruokalusikallinen tuorejuustoa sektorin koosta riippuen ja ripottele tuorejuuston päälle saman verran juustoraastetta. Pyöritä sektorit voisarven muotoon. Jos tuorejuusto pursuaa ulos on sitä joko liikaa sarven kokoon nähden tai laitoit täytteen liian reunalle.

3. Voitele sarvet kananmunalla ja paista niitä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Paistoaika riippuu sarvien koosta ja uunista.

Samankaltaisia reseptejä

  • 22 14 Helppo vaniljakääretorttu (G)
  • 7 6 Hapankermaleipä (G)
  • 1 1 Suklaapiirakka (G)
  • 14 11 Skotlantilainen aamuleipä (G)
  • 18 8 Sitruunaiset kierreleivokset (G)
  • 8 5 Nopeat toffeeyllätyskakut mikrossa (G)

Kommentit

Maisie
Itsetehty voitaikina on hyvää mutta vaatii vähän viitseliäisyyttä. Tuorejuustotäyte tuo muuten perinteisille voisarville ihanan pehmeän ja täyteläisen sisuksen.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään