3 409
3 409

leipäkääretorttusoijarouhemakaronihevosenkenkä systeemin

Raaka-aineet

vehnäjauhoja
kaurahiutaleita
vettä
hiiva
TÄYTE
makaroni
Ketsuppi
soijarouhe

Jaa resepti

Ohje

elikkäs tämä on eka yritys kirjoittaa jotain "paperille"

ekana tehdään ihan perus leipätaikina omanmaun mukaan ja maustetaan taikina vaihees lempi mausteilla (huomaa että tämä ei ole tavallinen leipä) mitään määriä en osaa sanoa koska teen ne ihan mututuntumalla.

Kun taikina on tehty niin annamme sen kohota tovin jos toisenkin, jonka aikana laitamme soijarouheen turpoamaan (yhtäpaljon rouhetta ja vettä esim. 1dl rouhetta+1dl vettä=2dl valmista mössöä)

Rouheen turvottua paistamme sen samanlailla kun jauhelihan ja paiston loppuvaiheilla lisäämme mausteet (jälleen omanmaun mukaan) samaan aikaan keitämme makaronit. Valmiit makaronit sekoitetaan sitten panulla suoraan soijarouheen sekaan ja annetaan hellan olla pienellä lämmöllä esim. kakkosella.

Tässä vaiheessa olisi tarkoitus levittää leivinpaperi pöydälle ja kumota taikina siihen ja alkaa kaulitseen noin 1-2cm paksuksi levyksi. Tämän jälkeen levitetään ketsuppi taikinan päälle (kuin pitsaa tehtäis) ja sitten tasasesti noin 1cm kerros rouhe makaroni seosta päälle.

Levitettyä täytte pistämme ripauksen tai hyppysellisen (riippuen jälleen omasta mausta) suolaa ja pippuri koko systeemin päälle. Muutaman juustosiivun voisi myös heitellä seoksen päälle (myös raaste kelpaa).

Nyt olisi tarkoitus saada koko systeemi käärittyä rullaksi, itsellä kävi pieni hama tässä vaiheessa kun en levittänyt paperin päälle jauhoja ennen taikinaa mutta onnistuin kuitenkin saamaan paketin valmiiksi. Kun rullaus on suoritettu voimme kääntää koko rullan hivenen hevosenkenkä muotoon jos ei muuten sovi pellille.

Uuni olisi hyvä jossain vaiheessa myös pistää päälle noin 200 asteeseen ja sitten vain paketti uuniin ja odottamaan.

Jos kaikki on mennyt hyvin niin pinnan saatua ruskehtavan värin (n.30min) voimme ottaa paketin pois uunista ja antaa olla liinan alla hetken jotta kuori ei jäisi kovaksi.

Jos tästä joku sai jotain selvää niin ihmettelen mutta ainakin yritin...

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Mummon makaronilaatikko
  • 2 0 Soijamakaronilaatikko (munaton)
  • 19 5 Helppo Suolainen Piiras
  • 0 0 Proteiinipuuro
  • 1 0 Pikapizza
  • 0 0 Juhlava sienipiiras (veg)

Kommentit

JuAnHu
aikaa tuo ei oikeestaa pahemmin vaatinut ja eilen sen tein ja tänään sitä ei pahemmin ole enään jäljellä. mutta aika täyttävää tuntuu olevan

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään