Banaani-kookoskakku (glut. maid.)

8 annosta

Raaka-aineet

4 kananmunaa
dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl kookosjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Banaani-kookosseos
2 dl soijavispiä
3 dl vaniljanmakuista soijajogurttia
2 banaania
6 liivatelehteä
½ dl kookosmaitoa
4 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
kookoshiutaleita
vettä
keltaista pastaväriä

Jaa resepti

Ohje

Pohja: 

1. Laita uuni lämpiämään 225:een asteeseen. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet (myös vaniljasokeri) keskenään.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri huolella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaapimella vaahdon sekaan jauhoseos siivilän läpi. Sekoita kevyesti nostellen taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista pohjaa noin 15 minuuttia. Kun pohja on kypsä, jätä se jäähtymään sivummalle.

Huom. Pohja saattaa tehdä uunissa kohotessaan keskelle "kuprun", kuten mikä tahansa kakkupohja. Jos tämä harmittaa, voit tasoitella sen lusikalla pois tai yrittää estää ilmiötä tasaisen pohjan kikoilla, joita varmasti leivontafoorumeilta löytyy. :)

Banaani-kookoskerros:

1. Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen. Muussaa banaanit haarukalla tv. survokseksi. Varaa kookosmaito (plus pieni tilkkanen vettä) mukiin, jota voi käyttää mikrossa. Aseta muki valmiiksi mikroon odottamaan kuumennusta.

2. Vatkaa jääkaappikylmä soijavispi kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon 3rkl sokeria, kun vaahto alkaa muodostua. Sekoita seuraavaksi joukkoon vaniljajogurtti ja banaanisurvos. Sekoita tasaiseksi.

3. Lämmitä kookosmaito mikrossa ja sekoita (noin 5 minuuttia) lionneet liivatelehdet (muista puristaa ylimääräinen vesi pois) haarukalla huolellisesti "vatkaten" kuumaan kookosmaitoon (kookosmaito todennäköisesti sanoo *poks* kuumana, kun alat hämmentää sitä, älä siis säikähdä) :). Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin valutat sen ohuena nauhana täytteen sekaan. Muista vatkata seosta koko ajan valutuksen aikana.

4. Lisää teelusikankärjellinen keltaista pastaväriä ja mausta seosta reilulla 1rkl:lla sokeria ja vaniljasokerilla (tämä pehmentää makua). Lisää kookoshiutaleita mielesi mukaan (esim. ½dl käy hyvin). Kaada tasaiseksi sekoitettu täyte vuokaan pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin (tai pakastimeen) ainakin kolmeksi tunniksi.    

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Vadelma-kookosleivät
  • 3 0 Gluteeniton ja maidoton "banoffee"
  • 4 3 Pelikortti-kakku
  • 2 0 Dumle-päärynäkakku
  • 1 0 Vegaanisia jäätelöitä jäätelökoneella
  • 3 0 Vegaaninen suklaakakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään