Pähkinäpikkuleivät

Reseptiä katsottu 2 986 kertaa
20 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
200 g voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pähkinämuruseos:
1 dl pähkinöitä (hassel, pistaasi...)
0,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää kananmuna hyvin vatkaten (vaikka hetken sähkövatkaimella, menee myös käsin). Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään pähkinämurun teon ajaksi.

Rouhi pähkinät (pistaasia käytettäessä tuo desi on luonnollisesti ILMAN kuoria). Yhdistä loput muruseoksen aineet pehmeään voihin ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta neljä tankoa (kaksi per pelti, jätä siis vähän leviämisvaraa), noin 3 cm paksuista, give or take. Lyttää tankoja hieman ja painele keskelle syvempi kuoppa. Ripottele pähkinämuru syvennykseen.

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes tanko on saanut hivenen väriä. Leikkaa tangosta vinottain paloja vielä kun taikina on pehmyttä uunista ottamisen jälkeen.

Ohje on Valion "Leivotaan lämpimäisiä" -reseptikirjasesta. Itse käytin hassenpähkinäjauhepussin loput, noin desin verran siinä kai oli :). Taikina on oiva pohja muokkaukselle, ja lopputuloksena saa mureita pikkuleipiä. Mausta taikina vaikka inkiväärillä ja jätä pähkinämuru pois, muotoile tangon sijaan vaikka pieniä pyöreitä keksejä.


Kommentit