Marskin Hapankaalipata

Reseptiä katsottu 12 147 kertaa
6 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1,5 kg Hapankaalia
600 g tuoretta valkokaalia
800 g lihaista siansivua
voita kunnon nokareet
3 rkl kotimaista hunajaa
10 maustepippuria
10 katajan marjaa
4 dl kuivaa valkoviiniä
1 l lihalientä
500 g prinssinakkeja

Ohjeet

OHJE SUORAAN PÄÄMAJASTA:

Suikaloi tuore kaali hienoksi. Irroita sianlihasta nahka, läskiä saa tulla mukaan. Laita voinokare valurautapataan ja kuumenna. Pane siannahka pataan läskipuoli alaspäin ja peitä kannella. Anna rasvan sulaaa miedolla lämmöllä, mutta älä polta. Kun läski on sulanut lammikoksi, ota nahka talteen ja lisää pataan toinen voinokare ja hunaja, lisää myös kaalisilppu. Kääntele kaalia kunnes se on notkistunut pehmeäksi, n. 15 min.

Kaada kaali padasta, mutta älä huuhtele pataa, lisää kerros hapankaalia, sitten valkokaalia ja sen päälle kerros suikaloitua siansivua sekä muutama pippuri ja katajanmarja. Sitten taas hapankaalia jne. Päälimmäiseksi hapankaalia. Kaada nyt viini ja lihaliemi pataan sekä pinnalle nahkakäppyrä. Kuumenna kiehuvaksi ja laita ilman kantta 200 asteiseen uuniin tunniksi.

Laita sitten kansi päälle ja alenna lämpötila 160 asteeseen. Anna hautua rauhassa, 2-3 tuntia. Pistele sitten prinssinakit neulalla, jotteivat halkeile ja lisää pataan puoliksi kaaliin painellen makuulle. Laita pata ilman kantta vielä puoleksi tunniksi uuniin.

Marsalkka Mannerheimin hapankaalipadassa piti ehdottomasti olla prinssinakkeja.

Tarjoa lisukkeena ruisleipää.

Juomasuosituksena kylmä olut


Kommentit

metsänvartija
Sodan aikana eräs sukulaiseni työskenteli päämajassa Mikkelissä ...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.